Najnovije

Srđan Škoro: Evropi je potreban Vučić, Srbija je ne zanima

Predsednik Pokreta Buna naroda (POBUNA) Srđan Škoro izjavio je danas da je "nemoguća misija" da Srbija na čelu s Aleksandrom Vučićem postane član Evropske unije (EU).

Škoro je agenciji Beta kazao da je problem u tome što je pojedinim funkcionerima EU Vučić potrebniji od Srbije.

"Srbija s Vučićem u EU je od starta nemoguća misija ili da bude jasnije čist protivprirodni blud. Problem je, međutim, što dobro plaćeni funkcioneri EU ne misle tako i da stvar bude još gora, Vučić im je potrebniji od Srbije. Razlog je sasvim jednostavan, njihovi interesi, pod uticajem Amerike, su daleko važniji od proklamovanih načela. Taj interes im do sada, osim malo povremene buke namenjene domaćem stanovništvu, Vučić bespogovorno sprovodi", ocenio je Škoro.

Po njegovim rečima, da je bilo koja demokratska vlast potpisala samo deseti deo onoga što je Vučić ustupio kosovskim Albancima, "Srbija bi bila komplet u plamenu, upravo zahvaljujući aktivnostima Vučića i njegovih istomišljenika".

"Ovako su oni u potpunosti pacifikovani, pretvoreni od izrazitih antievropskih snaga u poslušne mace EU administracije, od osoba sa strogom zabranom ulaska u Ameriku i zemlje EU, u rado viđene sagovornike i potpisivače svega onoga što im se stavi na sto. Interes da će im upravo Vučić završiti sav prljav posao oko Kosova i Metohije i jasnog utapanja Republike Srpske u bosansko more je sve vreme dominantan u odnosu na tzv. proklamovane evropske vrednosti, gde je nespojivo da jedan autokrata osiono i dikatorskim metodama rastače kompletno srpsko društvo i državu koja se, već više od dve decenije, nalazi na putu EU integracija", naglasio je predsednik pokreta POBUNA.

Škoro smatra da je Vučiću Evropska unija dozvolila da krade na izborima i da u potpunosti obesmisli izborni proces, da uguši medijske slobode i gotovo sve medije stavi pod svoju konrolu.

"Osim toga, EU je Vučiću dozvolila da na mafijaški način kontroliše i utiče na rad pravosuđa i službi bezbednosti, da svakodnevno ponižava svoje građane ukidajući im pravo na sopstveno mišljenje, da razori sve institucije na kojima svako evropsko društvo počiva, da suspenduje Ustav i načelo podele vlasti, a legalizuje laž, nasilje i opštu nekulturu, da sroza obrazovanje na najniže grane, da korupcija bude jedino po čemu je Srbija prepoznatljiva i gotovo uvek medju prvima u svetu. Evropi je potreban Vučić, Srbija je ne zanima, naglasio je Škoro.

Na pitanje Bete, kako komentariše to što u EU niko predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne doživljava kao autokratu ili diktatora, Škoro je kazao da Vučića od skora i u dogovoru sa EU zvaničnicima ni najveći deo opozicije ne doživljava kao diktatora.

"Uzaludne su sve vidljive primedbe i dokazi o onome šta čini, ali u politici gde je Vučić prihvatljiv, a Srbija i njeni građani nisu, ne važe nikakvi argumenti. Ako tome dodamo još dva nova aspekta uvođenje sankcija Rusiji i slobodno kopanje litijuma po Srbiji koje im Vučić stalno ablenduje, Srbija nikada neće biti deo EU s njim na čelu. Jer sve što Vučić radi protiv Srbije je duboko antievropski kako je, inače, čitavog svog političkog života i činio. Jedina je razlika što za to ovoga puta ima zdušnu podršku EU", istakao je Škoro.

Upitan kako vidi perspektivu Srbije s politikom aktuelne vlasti, Škoro je rekao da Srbija s razorenim institucijama nikome nije potrebna.

"Kome je potrebna ovakva Srbija s razorenim institucijama i Vučićem na čelu. Pa nikome. Zagađena mentalno, a i bukvalno iz vode, zemlje i vazduha, s dozvolom kopanja litijuma i uništenjem biljnog i životinjskog sveta, iz Srbije će se samo nastaviti bežanija onih koji su u stanju da pobegnu. Ostali koji ostanu živeće kao robovi i najjeftinija radna snaga u Evropi, na prostoru idealnom za naseljavanje migranata koje niko neće. To je trenutno jedina evropska perspektiva Srbije s Vučićem na čelu", zaključio je Škoro.

Kedmi: Ovo će jedino zaustaviti isporuku američkog oružja Ukrajini

Izvor: Beta/NSPM
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA