Najnovije

RAKETE RASPOREĐENE: Vagnerovci kreću?

Američki obaveštajci kažu da je Severna Koreja poslala oružje Vagnerovoj plaćeničkoj grupi.

Foto: Printskrin

Ovaj izveštaj potvrdio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost DŽon Kirbi.

Neimenovani visoki američki zvaničnik rekao je Rojtersu da je Severna Koreja izvršila početnu isporuku naoružanja Vagnerovoj grupi, odnosno da je prošlog meseca isporučila krstareće rakete i rakete Rusiji na korišćenje toj plaćeničkoj grupi.

SAD su zabrinute što Severna Koreja planira da isporuči još vojne opreme grupi Vagner. Američki zvaničnici smatraju da je ova isporuka oružja direktno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN i planiraju da to pitanje pokrenu pred Savetom.

Prigožin: "Svi znaju da..."

Vlasnik privatne ruske vojne Vagner grupe Jevgenij Prigožin odbacio je danas kao glasine i spekulacije tvrdnje SAD da je grupa preuzela pošiljku oružja iz Severne Koreje.

Svi znaju da Severna Koreja nije isporučila nikakvo oružje Rusiji već duže vreme, naveo je Prigožin u saopštenju, preneo je Rojters. Bela kuća je objavila ranije danas da je Vagner grupa preuzela pošiljku oružja iz Severne Koreje namenjenu ruskim snagama u Ukrajini.

"Vagner širom sveta traži dobavljače oružja kako bi podržao svoje vojne operacije u Ukrajini. Možemo da potvrdimo da je Severna Koreja Vagneru prošlog meseca isporučila pešadijske rakete i projektile u Rusiju", izjavio je DŽon Kirbi, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, preneo je Glas Amerike.

Izvor: Tanjug/Index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA