Najnovije

NJuzvik - Rat je na prekretnici: Rusi su ojačali, Ukrajina je iscrpljena

Konflikt u Ukrajini dostigao je prekretnicu pošto je rusko vojno osoblje ojačano, a režim u Kijevu slabi, napisali su kolumnisti NJuzvika Dejvid Rundel i Majkl Gfoler.

„Ruska vojska je opremljena najsavremenijim naoružanjem i, suprotno brojnim izveštajima sa Zapada, daleko je od demoralisanja. Ukrajina je, s druge strane, iscrpela svoje arsenale i potpuno zavisi od vojne podrške iz inostranstva“, navode novinari.

U članku se navodi mišljenje američkog generala Marka Milija , koji je rekao da je „Ukrajina učinila sve što je mogla“.

Novinari su takođe osudili akcije kijevskog režima protiv civilnog stanovništva i pozvali SAD da pomognu u rešavanju sukoba.

„Ukrajinske granate su odnele živote hiljade civila u Donbasu , a ima i izveštaja o ratnim zločinima ukrajinskih oružanih snaga . Istinski moralni čin bi bio da se ovaj rat okonča pregovorima, a ne da se produžavaju patnje Ukrajine, u sukobu u kome je malo verovatno da će pobediti“, zaključili su analitičari.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema njegovim rečima, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

Borbe kod Avdejevke: 2. brigada LNR uništava položaje i militante oružanih snaga Ukrajine pred Jakovljevkom (VIDEO)

Izvor: Pravda

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA