Najnovije

Novi pritisak: Komemoracija u Srebrenici se odlaže ako ne bude pušten Orić!

SARAJEVO - Ako bivši komandant muslimana Srebrenice Naser Orić ne bude pušten iz ekstradicionog pritvora u Švajcarskoj do 30. juna, komemoracija u Srebrenici će biti odložena, potvrdili su predsednica Udruženja majki Srebrenice Hatidža Mehmedović i Organizacioni odbor za obeležavanje tog događaja.
Majke Srebrenice (Foto: Jutjub)

Majke Srebrenice (Foto: Jutjub)

Odbor je, objavio je sarajevski portal Klix.ba, od bosanskohercegovačkih vlasti traži da hitno stupe u kontakt sa vlastima u Švajcarskoj sa zahtevom da Orić umesto Srbiji bude izručen BiH. Mehmedovićeva je za sarajevski portal rekla da Orić nije zločinac nego je "samo goloruk štitio svoj narod", te da je on "danas kriv samo što je preživeo". Dodala je i da Oriću treba da sude organi BiH ukoliko za tim postoji potreba, a ne sudovi Srbije. Konačnu odluku o odlaganju obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici  11. jula Organizacioni odbor će saopštiti 30. juna. Orić je uhapšen 10. juna u Švajcarskoj, po srpskoj poternici, a pravosuđe Srbije zatažilo je u nedelju njegovo izručenje kako bi mu se u za počinjene ratne zločine sudilo u Beogradu.
Pročitajte još:Srpski studenti: Nikoliću i Vučiću, ne idite u Potočare, ne demonizujte svoj narod!Dodik okuplja široki front protiv rezolucije o Srebrenici
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA