Najnovije

STRAH OD RUSA I RADIJACIJE: Češka i Slovačka zabranile podršku Rusima, građanima prete zatvorom (VIDEO)

- U Slovačkoj i Češkoj je zabranjeno podržavati rusku specijalnu operaciju u Ukrajini, ko to čini može dobiti višegodišnju zatvorsku kaznu - kaže u intervjuu za Helm Kast panslavista iz Praga Rene Poluh.

Raniji protest podrške Rusiji ispred ambasade u bratislavi (Foto: Jutjub)

On kaže da su obe zemlje uvele vanredno stanje i uvele propise koje podsećaju na ratno stanje i koje daju pravo vojsci i državnoj administraciji da može da uzme imovinu građana, objekte, vozila i hranu, za državne potrebe.

Poluh objašnjava da nema straha za nestašicu hrane, ali da u apotekama vlada nestašica tableta joda koje pomažu kod radijacije. 

Prema njegovim rečima većina izbeglica koja je iz Ukrajine stigla u Slovačku su zapravo migranti iz Afrike ili Bliskog istoka iako u medijima pokušavaju da ih prikažu kao studente. LJudi koji su sa izbeglicama bili u direktnom kontaktu kažu da niko od njih ne zna ni ruski ni ukrajinski jezik i da je reč o migrantima, a ne studentima.

U emisiji se govori o odnosu Čeha i Slovaka prema Rusima, o odnosima tih zemalja sa Srbijom i o vezama slovenskih naroda.

 

Ruska vojska počela je da gađa ukrajinske snage precizno navođenim artiljerijskim mecima 2K25 Krasnopolj. O čemu se tačno radi pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA