Najnovije

RUSI IH KIDAJU: Ponovo razvaljen Centar za obuku stranih plaćenika - 80 mrtvih, uništeno još 15 vojnih objekata...

Visokopreciznim krstarećim raketama izveden je napad na Centar za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalista u Rovenskoj oblasti Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: Rusko ministarstvo odbrane

Kako je saopštio portparol Ministarstva odbrane general-major Rusije Igor Konašenkov, u napadu na poligon Nova LJubomirka u Rovenskoj oblasti ubijeno je više od 80 plaćenika i nacionalista.

Ruski general je naveo da su ruski helikopteri Ka-52 i Mi-28N uništili 15 jedinica oklopne tehnike. Pored toga, krstarećim raketama vazdušnog baziranja uništena su i skladišta municije i štab mehanizovane brigade u području sela Selec.

Tokom noći, ruska avijacija je pogodila ukupno 44 vojnih objekata u Ukrajini.

"Među njima su četiri komandna centra, dva reaktivna višecevna bacača raketa u području Nalivajkovka i Zoločeva, šest protivvazdušnih raketnih kompleksa Buk M-1, tri artiljerijska sistema Msta-B u području Višgoroda, četiri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 23 mesta gde je bila grupisana borbena tehnika", rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, od početka specijalne operacije uništeno je 216 dronova, 180 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.506 tenkova i druge oklopne tehnike, 152 višecevna raketna bacača, 592 artiljerijska oruđa i minobacača, 1.284 jedinice specijalne automobilske tehnike.

Moskva je potvrdila i drugi napad hipersoničnom raketom na ciljeve u Ukrajini. Projektil Kindžal je strahovito brz i neuhvatljiv za protivvazdušnu odbranu i sada je imao „premijeru“ u jednom ratu. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA