Najnovije

PEPE ESKOBAR: Neka Nacizam bude veliki ponovo 

Krajnji cilj je promena režima u Rusiji , Ukrajina je samo pijun u igri - ili gore od toga , puko topovsko meso 

Piše: Pepe Eskobar, Stratedžik Kalčr Faundeišn ( Strategic Culture Foundation)

Sve oči su uprte u Mariupolje. Od srede uveče, preko 70 % stambenih oblasti su bili pod kontrolom  Donjecka i ruskih snaga, dok su ruski marinci , Donjeck 107.ti bataljon i čečenski Spetsnaz, predvođen od strane harizmatičnog Adama Delimkhanova,  ušli u Azov Stal postrojenje- štab neonacističkog Azov bataljona. 

Azovu je poslat poslednji ultimatum - predajte se do ponoći inače , poput onoga 'pravac pakao a zatvorenika neće biti'.....

To implicira veliki preokret u igri na ukrajinskom bojištu. Mariupolje će vrlo brzo biti potpuno denacifikovano - jer je Azov kontigent dugo u vojničkim rovovima u gradu i koji koristi civile kao živo meso  bio njihova najokorelija borbena sila.

U međuvremenu , odjeci iz 'imperije laži' pak odaju čitavu igru. Nema namere uopšte u Vašingtonu da se olakša mirovni plan u Ukrajini - a to objašnjava non stop taktika odugovlačenja od strane komedijanta Zelenskog. Glavni cilj je promena režima u Rusiji, a za to je 'Totalen Krieg' protiv Rusije ( prim.prev. autor u originalu koristi germanizam za 'totalni rat')  i 'svega što je rusko' garantovan. Ukrajina je samo pijun u igri - ili još gore , puko topovsko meso. 

To takođe znači da 14 000 mrtvih u Donbasu u proteklih osam godina bi trebalo da se direktno pripišu onima 'koji za sebe misle da su izuzetni' ( prim. prev. the Exceptionalists - aluzija na SAD).  Što se tiče  ukrajinskih neonacista 'svih mogućih farbi kojima su namazani', oni su potrošna roba poput umerenih buntovnika u Siriji , bilo da su al Kaida ili onih povezanih sa Daeš-om. Oni koji mogu na kraju da prežive uvek mogu da se priključe 'neo-Naci doo' ( prim.prev. ovo je sarkastični humor autora) sponzorisanih od strane CIA = šund remiksovana verzija DŽihad d.o.o iz 1980.tih  u Afganistanu. Oni će biti valjano 'Kalibrirani' ( prim.prev. sarkazam autora koji namerno greši u pisanju reči kalibar tj calibre i piše ga  velikim slovom K plus h- i time mu daje AlKaida prizvuk) 

Rekapitulacija neo-nacizma na brzaka 

Do sada samo bezmozgovići u NATOstan-u ( prim.prev. sarkastični humor autora uz dodatak sufiksa -stan na NATO , što je aluzija na Avganistan, Kazahstan itd)  a ima ih k'o žutih mrava - nemaju pojma o Majdanu 2014. (Ustanak  EuroMaidan prim.prev.) . Pa ipak malo njih zna da  je ukrajinski ministar za unutrašnje poslove Arsen Avakov , bivši guverner Kahrkova, bio taj koji je dao zeleno svetlo za 12 000 paravojne jedinice da stvore  Sect 82, fudbalske huligane koji su navijali za Dinamo Kiev. Bilo je to rođenje Azov bataljona , maja 2014.g , predvođenog od strane Andriya Biletskyja , aka beli Firer , i bivši vođa neo-nacističke bande 'Patriota Ukrajine' 

Zajedno sa preostalim NATO agentom Dmitro Yaroshem , Biletsky je osnovao Pravy Sector, finansiran od ukrajinskog mafijaškog kuma i jevrejskog bilionera Ihora Kolomoyskija ( kasnije sponzora za pseudo-preobraćenje  Zelenskog od osrednjeg komičara u osrednjeg Predsednika)

Pravy Sektor je slučajno bio užasno anti EU - kažite to 'Ursuli von der Lažljivić' ( prim.prev. autor koristi sarkazam time što prezime Ursule von den Lajen preimenuje u Lugen što na nemačkom znači laži. Ursulin maternji jezik je nemački)- i politički opsesivan oko vezivanja Centralne Evrope i Baltičkih zemalja u novi, nakaradan  Intermarium ( prim.prev. Medjumorje). Jako je bitno, Pravy Sector i ostale nacističke bande su bile valjano trenirane od strane NATO instruktora.  

Biletsky i Jarosh su naravno podanici ozloglašenog  nacističkog kolaboratora, Stepana Bandere iz doba II Svetskog rata , za koga su čisti Ukrajinci  proto Germani ili Skandinavci a Sloveni su Untermenschen ( prim.prev. ovde autor u originalu koristi germanizam za građane ispod tj građane nižeg reda)

Azov je na kraju apsorbovao skoro sve neo-nacističke grupe u Ukrajini a bili su raspoređeni protiv Donbasa sa svojim poslušnicima zarađujući više od vojnika redovne vojske. Biletsky i još jedan neonacistički vođa, Oleh Petrenko, bili su izabrani od strane RADA-e. Beli Firer ( White Führer) je stajao samostalno. Petrenko je odlučio da podrži tadašnjeg Predsednika Porošenka. Uskoro Azov bataljon je bio inkorporiran kao Azov vojni puk ukrajinskoj nacionalnoj gardi.

Oni su krenuli sa žestokom regrutacijom stranih plaćenika - sa ljudima koji dolaze iz Zapadne Evrope, Skandinavije i čak iz Južne Amerike 

To je bilo strogo zabranjeno Minsk Sporazumom koji garantuju Francuska i Nemačka ( i time de facto 'postao nevažeći'). Azov je pokrenuo kampove za obuku za tinejdžere i uskoro dosegao 10 000 članova. Erik 'Blekvoter' Princ( Eric Blackwater Prince) , 2020.g, je sklopio dogovor sa ukrajinskom vojskom koja bi omogućila svojoj preimenovanoj jedinici, Akademi, da nadzire Azov.

Bio je to niko drugi do zlokobni majdanski distributer kolačića Viki 'Fuck EU' Nouland ( Vicky Nouland prim.prev. prema procurelim transkriptima telefonskog razgovora,  Viki Nouland, američka žena diplomata , je izjavila   'Ma jebeš  EU) , koja je predložila Zelenskom ( uzgred budi rečeno, oboje su ukrajinski Jevreji), da  postavi okorelog Nacistu Jaroša za savetnika glavnog komandira  ukrajinskih oružanih snaga, Gen Valerij Zaluzhnyi . Cilj  - organizovati 'blitzkrieg'( prim.prev.munjeviti rat - germanizam iz doba Hitlera) na Donbas i Krim - isti 'blitzkrieg' za  koji je SVR , ruska obaveštajna služba  zaključila, bi  bila lansirana 22 februara , a onda uzrokovala  lansiranje Operacije Z.  

Sve ovo gore navedeno , u stvari samo brza rekapitulacija , pokazuje da u Ukrajini nema nikakve razlike između belih neo-nacista i tamnoputih al Qaeda ISIS Daesh , isto koliko su neo-nacisti  isto kao -hrišćani, koliko su  takfiri Salafi - džihadisti  Muslimani.

Kada je Putin prokazao gomilu neo-nacista na vlasti u Kijevu, Komičar (prim.prev. Zelenski)je odgovorio da je nemoguće jer je on Jevrejin. Koješta. Zelenski i njegov gazda Kolomoysky, u 'multipraktik' svrhe , su Cionisti Nacisti

Čak i dok su ogranci državne vlasti SAD priznali da su se neonacisti ušančili u kijevskom državnim aparatu, mašinerija onih koji "za sebe misle da su izuzetni" ( The Exceptionalists- SAD) učinili su da se  o svakodnevnom granatiranju  Donbasa osam godina  prosto nikada ne čuje ni reč. Ovih hiljada civilnih žrtava kao da ih nije ni bilo.

Glavni mediji u SAD su se čak dali da katkad objave po neku neobičnost ...ili bi katkad izveštavali o Azovu i Aidarci neonacistima.  Ali od novog orvelijanskog narativa se ne odstupa kao da je 'uklesan u kamenu' - a to je da "nema neonacista u Ukrajini". Izdanak CIA  NED je čak počeo da briše tragove treniranja Aidara. Od skoro ova usrana novinska mreža je po dužnosti promovisala video NATO obučenih i militarizovanih Azov komandanta  - upotputnjenih nacističkom ikonografijom ( prim.prev. sarkastična upotreba reči ikonografija a to je u stvari aluzija na nacistički kukasti krst itd)  

Zašto denacifikacija ima smisla

Ideologija Bandera-stana ( prim.prev. Banderastan je neologizam - kovanica od prezimena Bandera, gore pomenutog  naciste Stepana Bandere i sufiksa - stan a to je imaginarna 'divlja' država koju predvodi on a gde vlada potpuna anarhija )  priseća se  vremena kada je deo Ukrajine bio u stvari kontrolisan od strane Austrougarskog carstva , Ruskog carstva i Poljske. Stepan Bandera je rođen u Austro-Ugarskoj  1909g., blizu Ivano - Frankovskog, u tadašnjem autonomnom Kraljevstvu Galicije.

Prvi svetski rat je raskomadao evropska carstva u često neodržive male entitete. U zapadnoj Ukrajini - poprečnom preseku imperije - koje je neizbežno vodilo do bujanja jako netolerantnih ideologija.

Ideolozi Bandera-stana su profitirali od dolaska Nacista 1941.g  u pokušaju da proklamuju nezavisnu teritoriju. Ali Berlin ne samo da ga je blokirao već ih je i poslao u koncentracione logore. 1944.g mada su Nacisti promenili taktiku: oni su oslobodili Banderistance i manipulisali su ih u anti-rusku mržnju , stoga stvarajući destabilišuću silu u ukrajinskoj SSSR. 

I tako Nacizam nije baš isti kao fanatici Bandera-stana : oni su u stvari konkurentne ideologije. Ono što se desilo od Majdana je taj da je CIA laserski precizno  izazivala  mržnju protiv Rusije od koje god marginalizovane grupe koju je mogla da instrumentalizuje . Tako Ukrajina nije slučaj belog nacionalizma - da kažem to blagim rečima - već anti-ruskog nacionalizma u Ukrajini, u multipraktik svrhe manifestovane putem nacističkih pozdrava i nacističkih simbola

I tako kada su Putin i rusko vođstvo ukazivali na ukrajinski nacizam , to možda nije 100 % ispravno , u konceptualnom smislu, ali ona u dušu pogađa svakog Rusa. 

Rusi duboko u utrobi instinktivno odbijaju Nacizam - uzevši u obzir da bukvalno svaka ruska porodica ima barem jednog pretka ubijenog tokom Velikog rodoljubivog  rata. Iz perspektive ratne psihologije, ima smisla u potpunosti da se govori o Ukronacizmu , ili nazvati je pravim imenom ,' operacije u cilju denacifikacije' 

Kako su Anglosi voleli Naciste 

To da je vlada SAD otvoreno  navijala za neonaciste u Ukrajini jedva da je novina, uzevši u obzir kako je podržavala Hitlera rame uz rame sa Engleskom 1933.god iz razloga ravnoteže moći. 

1933g , Ruzvelt je pozajmio Hitleru milijardu dolara dok mu je Engleska pozajmila dve milijarde zlatnih dolara. To bi trebalo da se pomnoži 200 puta da bi se došlo do današnjih fiat dolara. Angloamerikanci su želeli da izgrade Nemačku kao bedem protiv Rusije. 1941.g Ruzvelt je pisao Hitleru da ukoliko on napadne Rusiju, SAD bi stala na stranu Rusije, i pisao je Staljinu da ukoliko Staljin napadne Nemačku , SAD bi podržala Nemačku . Toliko o grafičkoj ilustraciji Makinderovske ravnoteže moći. ( prim.prev. Halford Makinder (Halford Mackinder) , engleski geograf i geopolitičar iz 19. veka, otac geopolitike )

Britanci su pre toga postali jako zabrinuti oko porasta ruske moći pod Staljinom dok su primećivali da je Nemačka bila na kolenima sa 50 % nezaposlenosti  1933.g, ukoliko bi čovek računao  neregistrovane putujuće Nemce .

Čak i Lojd DŽordž ( prim.prev. Dejvid Lojd DŽordž (David Lloyd George) britanski premijer u toku Prvog svetskog rata)  je imao slutnje oko Versajskog sporazuma , nepodnošljivo oslabivši Nemačku nakon njene  predaje u Prvom svetskom ratu  . Svrha Prvog svetskog rata, prema pogledu na svet Lojda DŽordža, je bio da se uništi Rusija i Nemačka zajedno. Nemačka je pretila Engleskoj sa ( prim.prev. nemačkim) Kaiserom koji je gradio flotu da preuzmu okeane, dok je ( prum.prev. ruski)  Car bio previše blizu Indiji da bi se osećali lagodno. Na neko vreme Britania ( Britannia) je pobedila - i nastavila da vlada morima.

Onda izgradnja Nemačke da bi se borila protiv Rusije je postao prioritet broj 1 - zajedno sa ponovnim pisanjem istorije. Ujedinjenje austrijskih Nemaca i Sudetenland Nemaca sa Nemačkom, na primer, je bilo potpuno odobreno od strane Britanaca. 

A onda naiđe i poljski problem. Kada je Nemačka izvršila invaziju na Poljsku, Francuska i Britanija su stajali po strani. To je pozicioniralo Nemačku na granicu Rusije , i Nemačka i Rusija su podelili Poljsku. To je tačno šta su Britanci i Francuzi želeli. Britanija i Francuska su pre toga obećali Poljskoj da će izvršiti invaziju na Nemačku sa zapada dok se Poljska borila sa Nemačkom sa istoka. 

Na kraju, Poljaci su prevareni.  Čerčil ( Winston Churchill) je čak vazdizao Rusiju jer je izvršila invaziju na Poljsku. Hitleru je savetovano iz MI 6 da Engleska i Francuska neće napasti Poljsku - kao deo svog plana za nemačko- ruski rat. Hitler je bio finansijski podržavan od 1920.tih od strane MI6 zbog svojih povoljnih reči o Engleskoj u 'Mein Kampf'. MI 6 de facto je ohrabrio Hitlera da napadne Rusiju. 

Ako se premota film brzo napred na 2022.g , i evo nas opet - kao u farsi , sa Anglo- Amerikancima 'koji ohrabruju' Nemačku pod slabašnim Šolc-om (prim.prev. aktuelni nemački kancelar  Olaf Scholz) da se ponovo povrati vojno, sa 100 biliona evra  ( koje Nemci nemaju), a u teoriji postavljanje osavremenjene evropske sile koja bi kasnije išla u rat protiv Rusije. 

Rešenje rusofobične histerije u anglo- američkim medijima o rusko kineskom strateškom partnerstvu . Samrtni anglo- američki strah je Makinder/Mahan/Spykman/Kisindžer/Brzezinski svi  u jednom pakovanju : Rusija - Kina kao pandani konkurentni blizanci preuzimaju evroazijsku kopnenu masu - Incijativa Pojas i Put susreće se sa Velikim Evroazijskim Partnerstvom - a stoga vladaju planetom, sa SAD koja bude suprimirana na status jednog nebitnog ostrva, isto koliko i  prethodna 'Rule Britannia '( prim.prev.  istorijska aluzija na Britansku imperiju) 

Engleska, Francuska i kasnije Amerikanci su pre toga to  sprečili kada je Nemačka imala aspiracije da učini isto, kontrolišući Evroaziju rame uz rame sa Japanom, od Lamanša do Pacifika. Sada je potpuno drugačija priča. 

I tako Ukrajina , sa svojim patetičnim neo - nacističkim bandama, je samo jedan - potporni pijun u očajničkom nagonu da zaustavi nešto što je daleko od anateme, iz perspektive Vašingtona : totalno mirni nemačko-rusko- kineski 'Novi put svile' 

Rusofobija , duboko usađena u zapadnjački DNK, nikada nije nestala. Negovana od strane Britanaca još od Katarine Velike - a onda i  sa 'Velikom Igrom'. Od strane Francuza od vremena Napoleona . Od strane Nemaca jer je Crvena Armija oslobodila Berlin. Od strane Amerikanaca jer je Staljin njima nametnuo mapiranje Evrope - a onda je to tako išlo dalje i dalje u toku Hladnog rata. 

Mi smo tek u ranim fazama finalnog udara od strane imperije na samrti da pokuša da uhapsi tok istorije. Oni su trenutno nadmudreni , njih su već nadmašili  u oružju od strane vrhovne vojne sile na svetu , a dobiće i šah mat. U egzistencijalnom smislu , oni nisu opremljeni da ubiju Medveda  - a to boli ( prim.prev. Medved je simbol Rusije)  . Kosmički brutalno boli. 

( prim.prev. ' Make Nazism great again' tj 'Neka Nacizam bude velik ponovo') je sarkastični naslov u originalu teksta,  koji koristi  igru reči i pravi aluziju ali iskrivi reči političkog slogana 'Make America great again' - predsedničke kampanje američkog predsednika Donalda Trampa . Ova aluzija nema nikakve veze sa Donaldom Trampom niti on ima veze sa sukobom , doduše  naslov se koristi  u svrhe sarkazma na situaciju u Ukrajini )


Izvor: https://www.strategic-culture.org/news/2022/03/24/make-nazism-great-again/

prevod i adaptacija angloworld translations

anglo.world.translations@gmail.com 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA