Najnovije

BITKA SVIH BITAKA: 80.000 Ukrajinaca pokušava da odbrani neodbranjivo - Rusi imaju samo jedan cilj

Ukrajina je svih proteklih osam godina pod američkom spoljnom upravom. Tako stvari stoje i 35-og dana ruske specijalne vojne operacije.

Vašingtonu odgovara da rat u Ukrajini što duže traje i zato su ukrajinski generalštav navukli na nove samoubistvene poteze.

Rusi i snage dveju donbaskih republika uveliko se sa severa i istoka približavaju ukrajinskim jedinicama oko Slavjanska i Kramatorska i teško da ih nešto može sprečiti da ih zatvore u „kotao“.

U „kotlu“ će se naći i jedinice kijesvkog režima koje drže južni deo njegovog „donbaskog fronta“. Jer, Rusi nadiru pored Guljajpolja i Ugljedara,  sa zadatkom da zatvore Ukrajince kod Pokrovska.

Kijev je na svom „donbaskom frontu držao oko 40.000 svojih najboljih boraca. Ali, umesto da ih izvuče i sačuva za nastavak rata, po američkom nalogu se odlučio za „bitku bitaka“!

Štaviše, već poluopkoljenima spreman je da u pomoć pošalje još 40.000 svojih vojnika. Sve što nešto vredi u Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ako se ne uplaši u poslednjem momentu, Kijev će u „bitku bitaka“ ubaciti 40.000+40.000 vojnika. Dakle: polovinu svega (ne raćunajući `teritorijalce`) što Ukrajinci imaju pod oružjem, odnosno - više nego što mnoge armije u Evropi i svetu imaju ukupno vojnika.

Međutim, „bitku bitaka“ mogu dobiti samo čudom, a čuda – neće biti.

Rusija će u bitku ubaciti približno toliko vojnika, ali ona ima apsolutnu dominaciju u avijaciji i visokopreciznom naoružanju. 

Poznata ukrajinska snajperistkinja ubijena je u Mariupolju. Uznemirujući snimak pogledajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA