Najnovije

PUK ''AZOV'' NEMA KUDA DA IZAĐE: Mariupolj potpuno opkoljen

Grad Mariupolj u Donbasu je potpuno opkoljen, počelo je čišćenje područja, rekao je za RIA Novosti zamenik komandanta bataljona Vostok Narodne milicije DNR Aleksandar Semjonov.

Puk Azov (Foto: Jutjub)

'’Danas je Mariupolj potpuno opkoljen, počelo je čišćenje pojedinih delova grada“, rekao je on.

U vreme proglašenja DNR 2014. godine, Mariupolj je sa preko 450.000 stanovnika bio drugi po veličini grad u republici posle Donjecka. Međutim, u junu te godine, ukrajinske snage bezbednosti su povratile kontrolu nad gradom i okolinom, a njegova istočna predgrađa na obali Azovskog mora postala su jedno od najžršćih mesta sukoba u istočnoj Ukrajini.Oredsednik DNR Denis Pušilin je 5. marta izvestio da oružane snage republike stežu obruč oko grada.

Podsećamo, u Mariupolju se nalazi ukrajinski puk '’Azov'’, koji je sastavljen od ekstremista iz Ukrajine, Rusije, Belorusije i dobrovoljaca iz zapadnih zemalja. Narodna milicija DNR je prethodnih dana javljala da su pripadnici tog puka minirali sve važne objekte u gradu i da civile drže kao taoce i ne dozvoljavaju im izlazak iz grada kroz humanitarne koridore. Takođe je juče javljeno da su pripadnici '?Azova'’ pucali na civile koji su krenuli prema humanitarnom koridoru.

Šta Amerika želi da uradi protiv Kine, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA