Najnovije

POČINJE PRAVI BRATOUBILAČKI RAT: Rusi udaraju na Ruse u Ukrajini (FOTO/VIDEO)

U Oružanim snagama je formirana jedinica koja je sastavljena od zarobljenika iz ruske vojske i dobrovoljaca iz Rusije.

Ševron jedinice (Foto: Telegram)

Nedavno je formirana legija '’Sloboda Rusije'’ u okviru oružanih snaga. NJu čine zarobljeni ruski vojnbici koji su odbili da se vrate u sastav ruske vojske prilikom razmene zarobljenika zbog neslaganja sa zvaničnom politikom vlasti Ruske Federacije.

Legija je dobila svoje uniforme i prepoznatljive ševrone – crni štit sa belom pesnicom i belo-plavim natpisom '’Sloboda Rusije'’ (rus. Svoboda Rossii), kao i bela zastava sa svetlo-plavom horizontalnom trakom u sredini.

„Danas je naša legija, kao jedna od vojnih jedinica Ukrajine, dobila ukrajinske terenske vojne uniforme i opremu legije '’Sloboda Rusije'’, od sada ćemo se boriti za Rusiju protiv Putinovog režima u ukrajinskim vojnim uniformama sa simbolima naše nove Rusija“, navodi se u njihovom saopštenju.

Inače, u ovoj jedinici neće se boriti samo zarobljenici na ukrajinskom frontu, već i Rusi iz Rusije koji to žele. Da bi ušli u legiju, oni treba da dođu do bilo koje ukrajinske ambasade u Gruziji, Azerbejdžanu ili bilo kojoj zemlji u Evropi. Tamo će im dati dalja uputstva kako da dođu do Ukrajine i legije.

Novu porulu Ramzana Kadirova pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA