Najnovije

HRVATI OPKOLJENI U "AZOVSTALJU"! Najviše se plaše Čečena - "Neće dobro proći, Kadirovci su nabrušeni na njih"

Među stotinama ukrajinskih boraca i pripadnika bataljona "Azov" koji su našli utočište u kompleksu čeličane "Azovstalj" u Mariupolju nalaze se najmanje četvorica Hrvata - jedan Dalmatinac i tri Slavonca.

Oni su pripadnici "Azova", a kako hrvatski mediji prenose reči njihovog prijatelja koji je sa njima poslednji put kontaktirao pre tri dana, "došlo je do blokade svih vesti, nije dobro..."

- Naš Toni iz Dalmacije javio mi se pre tri dana, on je zapovednik desetine u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstalja i da su ostali na minimalnoj municiji... - rekao je sagovornik hrvatskih medija.

- Toni i ovi Slavonci su u Mariupolju, bojim se da neće dobro proći jer su kadirovci nabrušeni na njih, kao i ovi iz GRU-a - tvrdi prijatelj opkoljenih militanata.

Podsećamo, ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je danas izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska vojska oslobodila Mariupolj, ali da se 2.000 militanata i dalje nalazi na teritoriji fabrike Azovstalj.

- Situacija u gradu je mirna, omogućava nam da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo i uspostavljamo miran život. Što se tiče onih koji su pobegli u fabriku Azovstalj i koji su tamo temeljno blokirani, potrebno nam je oko tri četiri dana da ovo završimo i ovaj posao - rekao je Šojgu.

Putin je rekao da je juriš na industrijsku zonu nepotreban, i izdao je naređenje da se otkaže.

- Smatram predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebnim. Naređujem da se otkaže - rekao je Putin Šojguu.

Osim 2.000 boraca koji su u "Azovstalju", ministar odbrane Rusije je dodao i da je prilikom oslobođenja grada likvidirano više od 4.000 ukrajinskih boraca, dok se predalo 1.478.

Šojgu je naglasio da je tokom osam godina u Mariupolj dovezen veliki broj naoružanja, vojne opreme i teških oklopnih vozila, i da je grad "zapravo postao moćno utvrđenje i prestonica bataljona Azov".

Kako izgleda podzemlje Azovstala pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA