Najnovije

KRVAVA NOĆ ZA UKRAJINCE: Rusi sinoć izvršili 573 artiljerijska zadatka - ovo su rezultati!

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ažurne informacije o rešenim zadacima tokom proteklog dana nalaze se na jutarnjem brifingu Ministarstva odbrane Rusije.

Foto: Jutjub

Visokoprecizne rakete velikog dometa morskog baziranja „Kalibar“ na teritoriji Zaporožskog kombinata aluminijuma uništile su hangare sa velikom serijom stranog naoružanja i municije koju su za ukrajinske trupe isporučile SAD i evropske zemlje.

Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je tokom noći 59 ukrajinskih vojnih objekata. Među njima: 50 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, četiri skladišta naoružanja i municije u rejonima naselja. Chervonoe, Dolgenkoe, Paškovo i Veseloje, kao i protivvazdušni raketni sistem Buk-M1 u regionu Slavjanska.

Kao rezultat udara uništeno je više od 120 nacista i 35 oklopnih vozila i vozila.

Raketne trupe i artiljerija su tokom noći izvršile 573 vatrena zadatka. Pogođeno: 432 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja, 67 artiljerijskih položaja, dve baterije višecevnih raketnih sistema, kao i sedam skladišta municije.

Ruski PVO sistemi oborili su 18 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima n. Aleksandrovka, Balakleja, Brjanka, Zaporožje, Izjum, Kapitolovka, Peremoga, Petrovka, Popasnaja, Proletarskoe, Trudoljubovka, uključujući dva bespilotna letelica Bairaktar-TB2 u oblasti str Kalesnikovka i Krasni Liman. Osim toga, preko n. selo Iljičevka oborena ukrajinska taktička raketa „Točka-U“.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 141 avion, 110 helikoptera, 607 bespilotnih letelica, 273 protivvazdušna raketna sistema, 2596 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 296 višecevnih raketnih bacača, 1134 poljskih artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2413 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov ponudio je nagradu od milion dolara za informacije o tome gde se nalazi "bataljon šeika Mansura i Dudajeva“, za koji tvrdi da pomaže ukrajinskim snagama u sukobu sa Rusijom. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA