Najnovije

UPAD ROSU U ŠTRPCE: Naoružani vrđljaju po prodavnicama

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine, u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom.

Rosu (Foto: Jutjub)

Kako je saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pripadnici ROSU su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija.

"Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama", naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da Kurti, "u te svrhe, koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez".

"Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči", zaključio je Petković.

Privedeni vozači, konfiskovana vozila kod Vučitrna

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je danas kod Vučitrna zaustavljeno više srpskih linijskih prevoznika, da su vozači privedeni, a vozila konfiskovana, uz reči "Ovo je velika Albanija".

"U nastavku terora Aljbina Kurtija danas je kod Vučitrna zaustavljeno više srpskih linijskih prevoznika. Putnici, među kojima i studenti su naterani da napuste vozila, ostavljeni pored puta, vozači privedeni, a vozila konfiskovana, uz reči "Ovo je velika Albanija"", naveo je Petković na Tviteru u poruci koju je uputio specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

Petković je rekao da su se naši predstavnici na terenu pobrinuli za putnike i naveo da bi Kurtiju bilo bolje da rešava goruće ekonomske probleme nego što maltretiranjem Srba pokušava da zamaže oči javnosti.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA