Најновије

УПАД РОСУ У ШТРПЦЕ: Наоружани врђљају по продавницама

Више наоружаних припадника РОСУ упало је данас у подне, у пратњи представника такозване Царине, у више српских продавница у општини Штрпце, у потрази за српском робом.

Росу (Фото: Јутјуб)

Како је саопштио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, припадници РОСУ су блокирали три продавнице, а мештани који су кренули у набавку онемогућени су да обаве куповину и застрашени најновијом демонстрацијом силе Аљбина Куртија.

"Ово је четврти пут за свега неколики месеци да Курти шаље наоружане специјалце у Штрпце, а све са циљем да застраши и свакодневним притисцима покуша да протера преостале Србе из ове најјужније српске средине и прекине њихове везе са осталим српским срединама", навео је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ каже да Курти, "у те сврхе, користи и некакав обрачун са плазмом и смокијем као параван за напад на Србе и демонстрацију моћи, мислећи да ће учесталим акцијама успети да уздрма Србе и изазове некакав неодговоран потез".

"Упркос Куртијевој опсесији Штрпцем, Штрпчани не наседају на провокације и одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима, а једини губитник оваквих неразумних акција биће управо Курти. Држава Србија наставиће да помаже Штрпце и економски и на сваки други начин и то Курти не може да спречи", закључио је Петковић.

Приведени возачи, конфискована возила код Вучитрна

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је данас код Вучитрна заустављено више српских линијских превозника, да су возачи приведени, а возила конфискована, уз речи "Ово је велика Албанија".

"У наставку терора Аљбина Куртија данас је код Вучитрна заустављено више српских линијских превозника. Путници, међу којима и студенти су натерани да напусте возила, остављени поред пута, возачи приведени, а возила конфискована, уз речи "Ово је велика Албанија"", навео је Петковић на Твитеру у поруци коју је упутио специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку.

Петковић је рекао да су се наши представници на терену побринули за путнике и навео да би Куртију било боље да решава горуће економске проблеме него што малтретирањем Срба покушава да замаже очи јавности.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА