Najnovije

Kovačević: Formiraću Srpski otadžbinski front!

BEOGRAD - Dramski pisac Siniša Kovačević izjavio je danas da će formirati stranku Srpski otadžbinski front vrlo brzo, čim se završe izborni procesi u Demokratskoj stranci Srbije, kojoj je prethodno pripadao.
Kovačević: Srbija je zemlja bez suvereniteta

Kovačević: Srbija je zemlja bez suvereniteta

"Politička organizacija kojoj sam ranije pripadao još nije završila svoje izborni ciklus," rekao je on u izjavi Tanjugu, napominjući da "moralne norme" iziskuju da se sačeka da se u DSS završe izbori pre nego što se formira nova stranka. Kovačević je precizirao da se Srpski otadžbinski front formira sa osnovnom idejom da bude "subnosač", odnosno mesto okupljanja svih opozicionih i evropskeptičkih stranaka koje Srbiju vide kao uspešnu, samostalnu, slobodnu i pre svega "resuverenizovanu" zemlju.
Pročitajte još: Gašić: Nema tolerancije za korupciju
Po njemu, "Srbija je zemlja bez suvereniteta, što se najbolje vidi kroz nastavne planove i programe i kroz činjenicu da smo zemlja bez vojske, bez samostalne unutrašnje i spoljne politike i zemlja koja je umnogome dovela u pitanje i vlastite potencijale, ne verujući da ih ima". Zbog toga Kovačević smatra da je Srbiji preko potrebna politička organizacija poput Srpskog otadžbinskog fronta. Kovačević je ranije rekao Tanjugu da stranku osniva sa istomišljenicima među kojima ima i njegovih prijatelja, ali za sada nije želeo da otkrije nijedno ime. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA