Najnovije

UBILI SMO NA STOTINE STRANIH PLAĆENIKA U UKRAJINI: Ruski general izneo preciznu statistku, pomenuo neke imenom

Ruska vojska identifikuje strane plaćenike u fazi pripreme za ulazak u Ukrajinu, naveo je general Igor Konašenkov.

On je predstavio drugi deo izveštaja Ministarstva odbrane Ruske Federacije o plaćenicima u redovima ukrajinskih snaga.

- Ministarstvo odbrane prati i poimenično evidentira sve strane plaćenike koji su stigli u Ukrajinu radi učešća u neprijateljstvima.

- Kao što smo već primetili, suprotno lažnim izjavama predstavnika kijevskog režima o navodnih dvadeset hiljada stranih plaćenika koji su stigli na teritoriju Ukrajine, njihov stvarni broj je za red veličine manji. Štaviše, stalno opada.

- Dakle, u protekle tri nedelje, kao rezultat ofanzivnih dejstava Oružanih snaga Rusije i jedinica narodnih milicija Donjecke i Luganske Narodne Republike, broj plaćenika u Ukrajini je smanjen sa 3221 na 2741.

- Za to vreme, uprkos dolasku još 151 plaćenika, uništen je 391 militant. Još 240 „divljih gusaka“ požurilo je da se povuče van teritorije Ukrajine.

- Vodeće mesto po brzini i broju gubitaka militanata u proteklom periodu ponovo pripada predstavnicima Poljske – eliminisano je 166 poljskih militanata. Među predstavnicima Gruzije uništeno je 50 „vojnika sreće“, Velika Britanija je izgubila još 23 plaćenika. Takođe, eliminisan je 21 rumunski i 15 kanadskih militanata za tri nedelje.

- Ažurirani podaci o broju stranih plaćenika koji se trenutno nalaze u Ukrajini predstavljeni su na informativnim resursima Ministarstva odbrane Rusije.

- Dozvolite mi da istaknem da Oružane snage Rusije identifikuju strane plaćenike u fazi pripreme za ulazak u Ukrajinu.

- Daću vam jedan primer. Dva britanska državljana - Kolin Skot i Adrijan Dejvis, kao i troje američkih državljana - Majkl Vujković, Endrju Foks i Oliver Šort, stigli su 6. jula na punkt za prijavu i smeštaj stranih plaćenika, koji se nalazi u poljskom gradu Zamošću u ulici Kozmjana, zgrada 1. Ovim građanima preporučujemo da se opamete i živi vrate kućama.

- Podsećam da, u skladu sa Međunarodnim humanitarnim pravom, strani plaćenici nisu borci i najbolje što ih čeka ako budu uhvaćeni živi je suđenje i maksimalna zatvorska kazna.

Šta kaže Miodrag Zarković o Draganu Šormazu čitajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA