Najnovije

BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE O DEŠAVANJIMA U UKRAJINI: Vagner je igrao centralnu ulogu u nedavnim borbama

Britansko Ministarstvo odbrane redovno daje izveštaje o situaciji na frontu u Ukrajini.

Većina ovih izveštaja deo su antiruske propagande i usmerene su na dizanje morala svojim građanima ali i Ukrajincima. Iako, ruska vojska naprekidno napreduje i osvaja nova naselja, ubritanskim izveštajima Rusi trpe poraze. 

U najnovijem izveštaju Britanci su probali da objasne kako je Rusima pošlo za rukom da osvoje snažna ukrajinska uporište na frontu kod regiona Lugansk, a da ruska pobeda izgleda kao poraz.

U izveštaju se navodi da Rusija koristi privatnu vojnu kompaniju Vagner u Ukrajini da ojača svoje frontove, ali da gubici koje su pretrpeli verovatno utiču na njihovu efikasnost.

"Rusija koristi privatnu vojnu kompaniju Vagner za jačanje snaga na liniji fronta i ublažavanje nedostataka i gubitaka. Vagner je skoro sigurno igrao centralnu ulogu u nedavnim borbama, uključujući zauzimanje Popasne i Lisičanska", dodajući da su borbe mnogo koštale Vagnera .

"Vagner snižava standarde regrutacije, zapošljava osuđenike i osobe koje su se ranije nalazile na crnoj listi. Novim regrutima je dostupna veoma ograničena obuka", dalje se navodi u izveštaju koji je objavilo britansko ministarstvo odbrane. Dodaje se da će "to vrlo verovatno uticati na buduću operativnu efikasnost grupe".

Snimak uništenja američkog sistema Himars pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda/B29

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA