Najnovije

MOGUĆ TOTALNI RAT: Ekspert posle reči Šojgua otkrio razlog bekstva američkih diplomata iz Kijeva

Vojni analitičar lista Zavtra, Vladislav Šurigin otkrio je najverovatniji razlog bekstva američkih diplomata iz ukrajinske prestonice.


Ambasada SAD u Kijevu, koju mnogi već doživljavaju kao pokazatelj intenziteta neprijateljstava u Ukrajini, ponovo je požurila da zatvori svoja vrata i odvede svoje diplomatske radnike.

Moguće je da su SAD potpuno ozbiljno reagovale na izjavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je naložio da se pojačaju dejstva u svim operativnim oblastima. Hoće li u bliskoj budućnosti biti pogođeni ozloglašeni centri za odlučivanje, pita vojni ekspert Vladislav Šurigin.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je prošle nedelje izvršio inspekciju grupa Centar i Jug i rekao da je neophodno „pojačati akcije u svim pravcima“ kako bi se isključila mogućnost da Kijev izvrši udare u Donbasu.

U međuvremenu, bivši šef ukrajinske spoljne obaveštajne službe Nikola Malomuž rekao je da je Moskva zapravo postavila „ultimatum” Kijevu: ili će savezničke snage pokrenuti ofanzivu velikih razmera u naredne dve nedelje, povećati pritisak na Harkov i jug , ili se pregovori sa Ukrajinom vode pod ruskim uslovima.

Istovremeno, američka ambasada u Kijevu je ponovo zatvorena 17. jula. Prema rečima očevidaca, vrata ambasade su čvrsto zatvorena, a u samoj zgradi niko se ne vidi. Prethodno su SAD apelovale na svoje građane apelom da napuste Ukrajinu, kao što su to već učinile krajem februara 2022. godine.

Da li svi nedavni događaji znače da specijalna vojna operacija prelazi u novu, intenzivniju fazu? Prema vojnom ekspertu Vladislavu Šuriginu, savezničke snage imaju „tešku potrebu“ da napadnu Odesu i Zaporožje, ali izgleda da Amerikanci igraju na sigurno:

„Svakako da američke ambasade na nešto reaguju; svakako da Amerikanci imaju obaveštajne sposobnosti; naravno, stalno prate sve vrste izvora koje samo imaju pri ruci.

Dakle, mogli bismo da pretpostavimo da Amerikanci nešto znaju što nisu javno rekli. Vrlo je moguće da će ruska vojska početi da čisti Ukrajinu temeljnije nego do sada, pritom će možda biti na meti sve američke trupe.

Šta ćemo da radimo? Nemam mape Generalštaba, ali očigledno je da ćemo nastaviti operaciju – imamo jaku potrebu da počnemo da delujemo u pravcu Odese i Nikolajeva, Harkova i Zaporožja. „, – kaže Šurigin.

Prema rečima vojnog stručnjaka koji se nedavno vratio iz Donbasa, specijalna vojna operacija će se nastaviti i niko ne može da precizira kada će ruska vojska i gde stati.

Snimak tenkovske bitke pogledajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA