Najnovije

MIHAILO MEDENICA: Hrvat nije nacionalnost već – dijagnoza

Hrvatska nacija/dijagnoza nastala na je krvi, zverstvima, zlu, mržnji…na tome opstaje, na tome jedino i postoji, za njih su Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Gradina, Pag…sve one jame, vrtače, vrbe- temelji na kojima i danas s ponosom zidaju domove!

Mihailo Medenica (Foto: Jutjub)

Piše: Mihailo Medenica

Koliko god ne bilo „politički korektno“ i u duhu „dobrosusedskih odnosa“ moram reći da Hrvat nije nacionalnost već- dijagnoza!

Zapravo, nisam izrekao nikakvu jeres, ništa uvredljivo, oni se svojski trude da činjenjem dokažu ovo što sam samo konstatovao: nisu nacija, no dijagnoza, i to opaka!

Friški dokaz da je bolest uzela maha (poodavno je to učinila, no…) jeste promocija trećeg, ponavljam- trećeg izdanja, nekakvog svinjskog uratka Stjepana Loze, pseudoistoričara i pseudočoveka, na temu „genocida“ koji su Srbi učinili nad Hrvatima od 41. godine pa na ovamo.

Štivo koje ni u poljskom vc-u ne bi poslužilo svrsi, ali u Hrvatskoj- jagma za njim!

Sad zamislite o kojoj dijagnozi je reč kad su promocije ustaškog smeća dupke pune i kada se nelečenom pesudočoveku kliče..?

Ponavljam, treće izdanje, a ne sumnjam da će ih biti još koju desetinu…

E, sad, manji je problem to što je Hrvatska bolnica na otvorenom i što belosvetska fukara slavi bolest kao vrlinu, muka je to što mi na Stjepana i slične budale gledamo kao na pojedince kojima ne treba davati na značaju.

Ti pojedinci su, zapravo, svest i savest čitave nacije/dijagnoze. Od takvih pojedinaca je kretalo sve, a znamo kako se završavalo…

Hrvatska nacija/dijagnoza nastala na je krvi, zverstvima, zlu, mržnji…na tome opstaje, na tome jedino i postoji, za njih su Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Gradina, Pag…sve one jame, vrtače, vrbe- temelji na kojima i danas s ponosom zidaju domove!

Ne preterujem, verujte, deklarativno se „gnušaju“ Ante Pavelića, a dive mu se!

Ustaše nisu bile produkt pakla već Hrvatske, a Hrvatska je svesrdno ponudila paklu malo „raja“ na zemlji, i taj zakup traje, i trajaće, ali za blesavog Srbina je Stjepan Lozo tek budala koju niko ne sluša…

Ne samo da ga slušaju već mu i skandiraju u zverskom zanosu.

Zamislite fukarluk po kojem smo mi počinili „genocid“ u Hrvatskoj?!

Da, to sada zvuči tragično smešno, ali generacije Hrvata će odrasti na toj bolesnoj tvrdnji, živeće sa njom i za nju nasleđujući pojam o „srbosjeku“ i malju kao o „svetom gralu“…

Nakon „genocida“ verovatno ide „ekocid“, naći će se već neka budala koja će u tri toma ustvrditi kako su leševi Srba zatrovali zemlju i vode prečiste Hrvatske, i kako su celovečernja klanja izazvala duševnu bol, zamor i „teniski lakat“ kod ustaša, pa bi valjalo i za to da odgovaramo.

Smešno? Ne, tragično!

Oni su od dijagnoze sačinili naciju, a mi od nacije stradalnika činimo tišinu!

Mi o Jasenovcu (i ostalim logorima koji su ga sačinjavali, jamama, vrtačama, neimenovanim stradalištima) znamo toliko malo, i marimo još manje, da to Lozu i ostaloj fukari daje za pravo da laju!

Mi se kvantaški ciframo kostima naših mučenika; mi ne znamo ni približno tačan broj stradalnika; Beograd je najglasniji u šizofreniji kad se pomene brojka od 700.000 do milion zverski umorenih; Bljesak i Oluja su nam tek datumi; RSK malo ko više i pominje…sve smo sveli na formu, nigde suštine.

Suština je da su Stjepan Lozo i njemu ludaci nalik- deca našeg ćutanja i nemara!

Gde stradalnici ne govore o svom stradanju- dželati će ga slaviti!

Dok nam Jasenovac nije istinsko svetilište- njima će biti temelj!

Dok pričom, neprekidnom pričom, pisanjem, svedočenjima, učenjem dece…ne sačinimo zavetrinu- mnogo će nam još vetrova biti oluje…

Rečju, ponašamo se kao da su nam vratovi krivi što su dopali noža…

Dozovimo se pameti, biti dobar komšija ne znači ćutati komšiji što ti je preklao kćer, da se ne uvredi…

Onaj što ti je stotinu puta spalio kuću ne dolazi na mobu da pomogne, no da vidi gde da zametne plamen.

Stjepan Lozo je nelečeni pseudočovek, nema tu ništa sporno, no ako oćutimo ludacima lečiće se na nama, iznova…

Od Loze do vrbe prekratak je put…

Ko sastavlja Vladu Srbije, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA