Najnovije

AHMAT SILA: Čečeni uhvatili živog ukrajinskog vojnika (VIDEO)

Pripadnici specijalnih snaga Ahmat, zajedno sa Narodnom milicijom Luganske Narodne Republike (LNR), uhvatili su narednika Oružanih snaga Ukrajine (AFU). Snimak sa zarobljenim vojnikom je objavio predsednik Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirovci (Foto: RIA Novosti)

Na snimku se vidi kako vršilac dužnosti komandanta specijalnih snaga „Ahmat” sa borbenim nadimkom Kobra raportira Kadirovu o zarobljenom ukrajinskom vojniku u pravcu Soljedara. Zarobljeni vojnik Oružanih snaga Ukrajine ima zavojenu glavu i jednu ruku. Rekao je da je bio komandir odeljenja teritorijalne odbrane.

Takođe, ruska vojska je zainteresovana za značenje tetovaža narednika Oružanih snaga Ukrajine, koji ih je objasnio prisustvom patriotskih osećanja. Na kraju videa, ukrajinski borac izgovara slogan u čast pokojnog čečenskog predsednika Ahmata Kadirova „Ahmat je sila!“.

Predsednik Čečenije je, komentarišući ulazak, naglasio da patriotske tetovaže nisu dale naredniku „magične moći i pobeda se nije dogodila“. Prema rečima Kadirova, kolege su napustile zarobljenog borca, a rukovodstvu Ukrajine on nije potreban.

„Šta da radi u takvoj situaciji i šta da kaže? Odgovor je na kraju snimka“, zaključio je čečenski lider.

Kadirov je ranije objavio snimak čečenskih vojnika koji nose na uniformama ševrone sa natpisom „Na Kijev“. Pored toga, pn je pokazao oklopna i specijalna vozila sa sličnim natpisom.

Juriš na Avdejevku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA