Najnovije

PREKO BAŠARA DO PUTINA: Vazdušne operacije u cilju pomoći sirijskoj opoziciji

VAŠINGTON - "Američki sekretar za odbranu Ešton Karter naložio je Ministarstvu odbrane da stavi na raspolaganje opremu i naoružanje određenim grupama "umerene" sirijske opozicije." - navodi se u saopštenju portaparola Pentagona, Pitera Kuka.
Američki nosač aviona (Foto: JuTjub)

Američki nosač aviona (Foto: JuTjub)

Prema tom dokumentu, Sjedinjene Države nameravaju da obezbede vazdušnu podršku za sirijske opozicije.Ranije u petak, šef Pentagona, Ešton Karter, rekao je da Sjedinjene Američke Države mogu odlučiti da revidiraju programe obuke sirijskih opozicionih boraca koji se bore protiv predsednika Bašara al-Asada i protiv Islamske države. NJujork Tajms je izvestio da je administracija američkog predsednika Baraka Obame odlučila da prekine program u Pentagonu namenjen obučavanju i naoružavanju sirijske opozicije. Za taj program je planirano da bude izdvojeno 500 miliona dolara.Ova odluka, kako navode predstavnici Obamine administracije, doneta je zbog neuspeha programa. Američka vojska nije uspela da pripremi kopnene snage koje bi mogle da se odupru "Islamskoj državi". Ukoliko američka avijacija počne da deluje u korist sirijske opozicije mogućnost globalnog konflikta se višestruko uvećava, jer će to značiti direktniji sukob Rusije i SAD-a. Kremlj još uvek nije komentarisao i izneo svoj stav.
Pročitajte još:DEFINITIVAN KRAH AMERIČKE DOMINACIJE: Indija – prvi korak ka Evroazijskom SavezuZVER MEĐU ROGOVE: Ruski obaveštajci raskrinkali strategiju Bele kuće
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA