Najnovije

Zato što voli Ruse oduzeli mu sve, isključili gas i struju: Liberalna vlast u Slovačkoj sprovodi nacističke metode nad rusofilima

Slovački ogranak motociklističke grupe Noćni vukovi našao se na udaru svoje liberalne Vlade samo zato što imaju dobre odnose sa kolegama iz Rusije. Predhodno je EU najavila stavljanje Noćnih vukova na listu sankcija. Pored ruskih bajkera na listi se našao i vođa slovačkih motorciklista.

Slovačke vlasti su blokirale imovinu Jozefa Hambaleka, vođe slovačkih Noćnih vukova, zbog podrške Putinu i Rusiji!? Podsećamo da je Slovačka liberaška Vlada odmah po ozbijanju ruske Specijalne operacije u Ukrajini donela zakone kojima je zabranila podršku ruskoj vojsci.

Istovremeno protiv Hambleka je povedena politička i medijska kampanja u kojoj se lažno optužuje da čak i vojno obučava slovačke Noćne vukove za rat u Ukrajini.

"Sve je blokirano. Trenutno ne mogu da pristupim svojim nalozima, platne kartice mi ne rade. Nemam ništa. To mi je očajno, ali na neki način i smešno, jer još ne znam zašto", Hambalek je rekao za slovačku Pravdu .

„Gospodin Hambalek i slovački ogranak Noćnih vukova su potencijalni rizik koji bezbednosni organi vide“, rekao je ranije zamenik ministra odbrane Marijan Majer. Ministar Jaroslav Nad je još pre stupanja na dužnost upozorio na delovanje Noćnih vukova. Međutim, Hambalek se sa tim ne slaže i tvrdi da je Putina slučajno sreo još 2017. godine.

„Ni na koji način nisam osoba odgovorna za radnje koje narušavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet i nezavisnost Ukrajine i ne mogu da prihvatim svoje uvrštavanje na spisak sankcionisanih lica“, dodao je on.

Ako volite Rusiju nemate ljutska prava

Međutim, Slovaci većinski pozitivno gledaju na Rusiju i osuđuju poteze protiv Hambalka. Slovački rodoljubivi mediji prenose saopštenje osude sankcija protiv vođe slovačkih Noćnih vukova.

“Slučaj biznismena Hambaleka, koji je sarađivao sa ruskim bajkerima iz Noćnih vukova, predstavlja uzoran simbol fašizma u nastajanju.

1. Jozefu Hambalku je država zamrznula bankovne račune i udeo u kompanijama, oduzeti su mu automobili, isključeni su mu struja i gas. NJegove platne kartice ne rade, sve su mu uzeli.

2. Ovako su izbrisali ljudsku egzistenciju, uništili mu biznis, njegovi zaposleni će ostati bez posla, on će ostati bez stambenog prostora – i čemu sve to? Zato što su ga u Briselu stavili na listu antiruskih sankcija.

3. Nijedan sud ga nije osudio. Nije uradio ništa protivzakonito. On je čovek od integriteta. Nije prekršio nijedan zakon. Ali negde u Briselu su se rekli i tako se završilo.

4. Bez mogućnosti da se brani, bez mogućnosti odbrane. Krše mu osnovna ljudska prava. Oni mu uzimaju imovinu – baš kao što su nacisti uzimali imovinu od Jevreja.

5. I sve to samo zato što je kao bajker sarađivao sa Noćnim vukovima, ruskom organizacijom koja je odala počast žrtvi Crvene armije prilikom oslobođenja Evrope. Šta nije u redu sa tim?

6. I ruski motociklisti su bili krivi što su voleli svoju domovinu - ovo je katastrofa. Za patriotizam se kaže da je zločin!

7. Na osnovu ovoga, oni sada uzimaju Hambalkovu imovinu, uništavaju njegovu kompaniju i oduzimaju mu bilo kakva sredstva.

8. Zamislite da odjednom ne možete da platite hipoteku, nemate ni gotovine da kupite hranu za porodicu, ne možete ništa da uradite. I još jednom – nijedan zakon niste prekršili!

9. Slučaj Hambalek je odlična lekcija za svakog Slovaka. Danas je to Hambalek, sutra to možete biti vi. Dosta je da imaš drugačije mišljenje, dosta je da te neki činovnik u Briselu stavi na neki spisak.

10. Ništa vas neće zaštititi, nijedan ustav, nikakve deklaracije o ljudskim pravima, nema govora o vladavini prava. Čisti fašizam. Uzeće ti sve i završićeš na ulici.

11. Naučena lekcija. Ako imate različite poglede na geopolitiku i možda cenite rusku žrtvu u Drugom svetskom ratu, počnite da paničite.

12. Povucite novac iz banke, jer vlada može da ga zamrzne u bilo kom trenutku. Oni vas mogu isključiti iz energija, mogu vas isključiti iz svega.”

Glavna zamerka slovačkim Noćnim vukovima je što su sa ruskim kolegama polagali vence i odavali počast vojnicima Crvene armije. Slovački bajkeri su u znak podrške Hambleku odmah izveli novu akciju i položili vence na čehoslovačke vojnike pripadnike Crvene armije. Polaganju venaca prisustvovali su i predstavnici ruske i beloruske ambasade u Slovačkoj.

Deo slovačkih bajkera upravo se vratio iz Rusije gde su učestvovali u akciji “Brat za brata” kojima se odaje počast herojima oba naroda.

Vojnici iz dve ukrajinske brigade pobegli su sa svojih položaja u DNR i Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA