Najnovije

SAD ŽELE DA DESTABILIZUJU SVET OTVARANJEM NOVIH FRONTOVA Galijašević o pozadini ubistva vođe Al Kaide

Američki predsednik DŽo Bajden objavio je da je u napadu dronom likvidiran vođa Al Kaide Ajman el Zavahiri.

DŽevad Galijašević. (Foto: Jutjub)

Američki državni sekretar Entoni Blinken je rekao da su talibani grubo prekršili Sporazum iz Dohe, mirovni sporazum iz 2020. godine, koji su potpisale SAD i talibani radi okončanja rata u Avganistanu.

DŽevad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, smatra da je Ajman el Zavahiri imao želju da smiri situaciju u Avganistanu, mada da ga je SAD sprečio u tome.

- Ajman el Zavahiri je bio čovek otvoren za saradnju sa američkim službama. NJegovo kretanje je bilo poznato. On je imao određene aranžmane sa izraelskim službama, vojnim strukturama i sa američkom obaveštajnom zajednicom. Kada je Zavahiri došao u Kabul u želji da spusti tenzije između talibana i mudžahedina koji su više decenija u sokobu. U tom momentu su Amerikanci odlučili da im Zavahiri više ne treba - rekao je Galijašević.

Dodao je da SAD trenutno želi da destabiziju svet i da otvori nove frontove.

- SAD u ovom trenutku žele da dodatno destabiliziraju prilike u svetu i da otvaraju nove frontove. U želji da Ukrajina ne bude jedini otvoren front, već da to bude i Kina i Avganistan - rekao je Galijašević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA