Najnovije

UKRAJINCI U OČAJU Oboren je!

Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je u Hersonskoj oblasti uništila helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Helikopter. (Foto: pixabay. com)

To je saopšteno na brifingu Ministarstva odbrane Rusije.

Ruske snage su tokom borbi u pravcu Nikolajev – Krivi Rog ubile više od 150 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i uništile osam tenkova, 13 borbenih vozila pešadije i 11 oklopnih vozila, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov. On je istakao da su ofanzivna dejstva Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Nikolajev-Krivi Rog bila neuspešna.

U visokopreciznim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije ubijeno je do 70 ukrajinskih vojnika i uništeno pet jedinica tehnike u Zaporoškoj oblasti.

Ruske snage takođe su izvele jake napade na ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Balakleje i Kupjanska u Harkovskoj oblasti.

Ruska avijacija takođe je napadima na položaje pet ukrajinskih brigada u DNR ubila do 250 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije takođe su izvele napad u Harkovskoj oblasti na dve brigade Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinski gubici iznose 150 poginulih i ranjenih.

Ruske snage uništile su i radar za protivbaterijsku borbu AN/TPKu-64 američke proizvodnje i radar za osvetljavanje i navođenje ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema S-300 u Nikolajevskoj oblasti.

U rejonu naselja Krasni Liman Donjecke Narodne Republike uništeno je ukrajinsko borbeno vozilo višecevnog raketnog sistema "uragan".

Sistemi PVO su juče oborili četiri ukrajinske bespilotne letelice u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i balističku raketu "točka U" u Hersonskoj oblasti.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA