Najnovije

"ĐOKOVIĆ NAM JE NANEO MNOGO BOLA": Hrvat govorio o najtežem periodu Federerove karijere

Trener Rodžera Federera Ivan LJubičić vodio je brigu o njegovoj formi od 2016. godine do danas kada Švajcarac broji poslednje dane igračke karijere.

Foto: pixabay.com

Nekada treći reket sveta, koji je i sam često - i uglavnom bezuspešno, vodio bitke protiv Rodžera, može da se pohvali da je kao trener osvojio tri grend slema i četiri turnira iz Masters serije 1000.

Ni na jednom od ta tri poslednja grend slem turnira koja je osvojio Federer nije igrao protiv Novaka Đokovića, ali jeste u poslednjem finalu koje je igrao - na Vimbldonu 2019, kada je naš as slavio u jednom od najvećih, ako ne i najvećem teniskom spektaklu u istoriji.

Upravo taj poraz, otkriva Ivan LJubičić, je najteže pao i njemu i Rodžeru.

- Poraz od Đokovića na Vimbldonu 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je naneo mnogo bola - rekao je LJubičić.

S druge strane, Hrvat je dodao da je njemu, a kako tvrdi i Federeru, najdraža pobeda u finalu Australijan opena 2017. godine protiv Rafaela Nadala. LJubičić se malo zaneo pa je izneo mišljenje s kojim će se malo ko složiti:

- Najveća pobeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Po mom mišljenju je to bila najveća pobeda u istoriji tenisa.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA