Najnovije

Odluku da se dozvoli održavanje šetnje u okviru Evroprajda doneo je lično Aleksandar Vučić

"Odluku da se dozvoli održavanje šetnje u okviru Evroprajda doneo je lično Aleksandar Vučić, a ne potpuno nevažna Ana Brnabić. Na taj način pogažene su sve odluke svih državnih organa koje su ovo okupljanje zabranili", tvri predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

On je upitao Vučića gde su sada pretnje koje su danima slali Vulin i tužilaštvo o tome kako će biti drakonske kazne za sve koji budu kršili odluku o zabrani okupljanja.

- Gde je sada Vučićeva priča da će poštovati odluke institucija? Evroprajd je potpuno oglolio Vučićeve laži i stil vladanja po kome političkom zapadu daje sve, a narodu preko medija servira sasvim drugu priču. Tako se ponaša oko Kosova, Rio Tinta, cena životnih namirnica, nuklearnih elektrana i svake druge teme kojom trguje zarad opstanka na vlasti. Zato je važno da sve društvene grupe istaknu jedan zahtev i cilj, a to je smena režima Aleksandra Vučića – rekao je Parović.

Đorđe Vukadinović smatra da se sve odvija po scenariju koji je vlast osmislila da izbegne odgovornost pred glasačima.

- Država", tobože, pokazala doslednost (tj. MUP i sud nisu odobrili šetnju). Tzv. "organizatori prajda" demonstrirali tobožnju "neposlušnost", pa će ipak izaći na skraćenu paradu. "Ekstremisti" će napraviti poneki incident. Aleksandar Vučić će simulirati "glas razuma" – napisai je Vukadinovič na Tviteru.

U Beogradu je od sinoć prisutan veliki broj policajaca po čemu se videlo da se režim da će Vučić dozvoliti šetnju seksualno devijantnim osobama. U gradu se okupilo dosta građana koji protestvuju protiv održvanja tog skupa, a policija blokira centar.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbe između ruskog oklopnog transportera BTR-82A i američkog M113 koje koriste ukrajinske trupe tokom specijalne vojne operacije. Video možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA