Najnovije

"UKRAJINOM SE UPRAVLJA SPOLJA" Slucki: Osuđeni su na propast!

Ukrajina gubi suverenitet i nezavisnosti, a s obzirom na to da je zemlja u potpunosti pod spoljnom kontrolom pregovori sa njenim rukovodstvom biće beskorisni, smatra predsednik Komiteta za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Leonid Slucki.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

On je odreagovao na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je u intervjuu za „Bi-Bi-Si“ izjavio da je neophodno da Zapad nastavi da pruža vojnu pomoć Ukrajini jer je to jedini način da se „ubedi Rusija da sedne za pregovarački sto i prizna Ukrajinu kao suverenu, nezavisnu evropsku državu“.

- Ispada da status Ukrajine kao države zahteva potvrdu. Ovde pregovori nisu potrebni: Ukrajina je, iako samodestruktivna, ipak i dalje država i taj status niko ne osporava. Cilj specijalne vojne operacije je zaštita naših građana od agresije kijevskog neonacističkog režima, a ne uništavanje Ukrajine - saopštio je Slucki na Telegramu.

- Posebno kada se prodaje Zapadu i dozvoljava da se zemlja pretvori u antiruski poligon. S obzirom na to da se Ukrajinom u potpunosti upravlja spolja, takvi pregovori ne vrede ni pet para - ocenio je Slucki.

Istovremeno je poručio da se ne gaje iluzije po pitanju moguće pobede Kijeva.

- Ciljevi specijalne vojne operacije će biti realizovani. Parole 'slobode i demokratije', kojima kijevski režim prikriva svoju neonacističku suštinu, neće mu pomoći, osuđen je na propast - konstatovao je ruski političar.

Ono u čemu je Stoltenberg potpuno u pravu, po rečima Sluckog, jeste to da Rusija ne namerava da odustane od svojih ciljeva.

CNN PRIZNAO, NATO GUBI ŽIVCE SA KIJEVOM! Zelenski na sve tanjem ledu, Zapad bi uskoro mogao da ga na tera sa sklopi mir sa Moskvom

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA