Najnovije

VUKADINOVIĆ: Francusko-nemačkim predlogom se traži uzajamno priznavanje

Francusko-nemačkim predlogom za rešavanje pitanja Kosova i Metohije se, prema oceni urednika časopisa ''Nova srpska politička misao'' Đorđa Vukadinovića, defakto traži uzajamno priznavanje. "Predlog je vešto spakovan i nema nekih ranijih formulacija koje bi se mogle nazvati i bezobraznim, ali ima neprihvatljivih stvari. Traži se recimo da se Srbija ne protivi članstvu Kosova i Metohije u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji", rekao je Vukadinović za Tanjug i dodao da se više u njemu ''ne koriste ni eufemizmi Beograd i Priština, nego Srbija i Kosovo''.

Đorđr Vukadinović (Foto: Jutjub)

Govoreći o razgovorima koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao u petak sa tzv. velikom petorkom, ocenio je da su oni ''bili otvoreno i brutalno zavrtanje ruku i stavljanje na sto nečega što ne znamo tačno šta je, ali je svakako neka vrsta ucene''.

Vukadinović je izneo stav da je vlast pogrešila što je potpisala Briselski sporazum, jer i on, kako je rekao, sadrži elemente priznanja kosovske nezavisnosti, a Srbija je ispunila dosta bolnih stvari iz ovog sporazuma dok Priština nije.

"NJime je Srbija puno dala. Sada se faktički traži priznanje Kosova, a nije ispunjena nijedna stavka prištinske obaveze od pre 10 godina iz Briselskog sporazuma", rekao je on.

Izneo je stav da srpska vlada ne bi mogla da ima drugačiji stav prema francusko-nemačkom predlogu, osim da ne možemo o njemu ni da razgovaramo, a ne da ga potpišemo dok se ne ispune ključne tačke Briselskog sporazuma.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA