Najnovije

UHAPŠEN ADVOKAT NAVALJNOG: Policija pretresla kuće još dvojice advokata

Ruske vlasti uhapsile su advokata koji je radio za zatvorenog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i pretresli domove još dvojice advokata, saopštila je danas saradnica Navaljnog Marija Pevčik.

Aleksej Navaljni (Foto: Fejsbuk)

Protiv trojice advokata se vodi istraga zbog sumnje da pripadaju terorističkoj grupi, međutim saradnici Navaljnog kažu da su vlasti pokrenule postupak kako bi dodatno izolovale zatvorenog političara, prenosi Rojters.

"Dešavaju se policijske racije u kucama trojice advokata Navaljnog. Jedan od njih je priveden, a ne možemo da dođemo do druge dvojice", objavila je Pevčik na društvenoj mreži X (Tviter).

Pomoćnik Navaljnog Leonid Volkov naveo je da se advokati suočavaju sa do šest godina zatvora ukoliko budu proglašeni krivima za pripadnost ekstremističkoj grupi.

"Ovo je akt zastrašivanja sa jasnom namerom da se ojača izolacija Navaljnog od spoljnog sveta", napisao je Volkov na društvenoj mreži X.

Uz pomoć svojih advokata, Navaljni je i dalje aktivan na društvenim mrežama gde često iznosi pritužbe na lečenje u zatvorskoj koloniji u Vladimirskoj oblasti, istočno od Moskve.

On bi uskoro trebalo da bude premešten u drugu koloniju "posebnog režima" nakon što je u avgustu osuđen za "ekstremističke" aktivnosti i osuđen na dodatnih 19 godina, pored kazne od 11 i po godina zatvora koju već služi.

Navaljni odbacuje sve optužbe protiv njega kao politički motivisane i osmišljene da ucutkaju njegovu kritiku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Susret Kadirova i aktiviste koji je spalio Kuran pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA