Najnovije

Novo iz Čaorbne knjige: Nejtan Never i "Liga pravde:Dupli univerzum"

Edicija "Olovka, tuš i pero" u broju 515 donosi drugi broj saradnje izdavačkih kuća iz Italije Serđo Boneli i američkog giganta DC Komiks.

Foto: Čarobna knjiga

Ovog puta krosover čine junaci iz Agencije Alfa i Lige Pravde. 

Nejtan (ili ranije poznatiji kao Natan) Never je protagonista dobro osmišljene SF futurističke sage koja u Italiji izlazi još od 1991. godine i koja je proizvod saradnje na kojoj rade scenarista Mikele Meda i Bepi Vinja, koji su, zajedno sa Adrijanom Baroneom, autori i ovog stripa.
Glavni Neverovi saradnici su naučnik Sigmund Baginov i opasna Legs Viver.

Sa druge strane, Liga Pravde je poznati brend kuće DC Komiks, koji čine najpoznatiji zaštitni znakovi ove franšize, Betmen, Supermen, Čudesna žena, Munja (Fleš), Akvamen, Atom, Kiborg i ostali.

Cilj obe organizacije koja okuplja tolike junake jeste zaštita planete od zlikovaca svih vrsta.

Ovog puta su zlikovci zaista opasni, radi se o tehnodroidima koje predvodi gospodarica Selena, i koji su mešavina ljudi i mašina i dolaze iz daleke budućnosti. 
Za sve svoje probleme Selena okrivljuje Nejtana, a uz pomoć vernog Uranusa pravi plan osvete i to preko prolaska kroz dimenzionalne prozore kako bi se suočila sa neprijateljem.
Za taj plan joj je neophodan i Kiborg, takođe pola čovek - pola mašina, lukavo uspeva da ga uvuče pod svoju kontrolu dolaskom u eru Lige Pravde, a onda se ustremljuje direktno u eru Agencije Alfa na njihovo uništenje.

Ali, u Nejtanovo vreme ne dolazi samo Selena, već i društvo na čelu sa Betmenom i Supermenom.

Ko će imati kakve moći u epohi Agencije Alfa, da li je Supermen baš toliko superioran, šta se dešava sa Kiborgom, kroz maštovitu priču nam odgovaraju autori.

Ranijim čitaocima Nejtana Nevera (a Čarobna knjiga je izdala dva sjajna izdanja sa ovim junakom) je poznato da Meda i Vinja daju dobra rešenja i nude interesantna viđenja budućnosti.
Kroz ovaj krosover drže pažnju čitalaca i uspevaju da ukomponuju veliki broj junaka u pitku priču sa, naravno, srećnim krajem.
Sve pohvale i za vizuelno izdanje idu crtači Serđu Đardu.

U očekivanju sledećih knjiga kao proizvoda saradnje ova dva izdavača, preporuka je da kupite Dupli univerzum i da sa najmlađim članovima porodice uživate u čitanju.
 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA