Najnovije

AMERIČKI GENERAL UPOZORAVA: Zbog Ukrajine nam propada vojska

Iz američke vojske stiže upozorenje američkom narodu...

Prazna skladišta oružja i municije znače da je odbrana Amerike je kompromitovana, upozorava brigadni general vojske SAD.

Penzionisani brigadni general Don Bolduk upozorio je da je vojska SAD “izuzetno oslabljena” masovnim transferima oružja Ukrajini iz američkih zaliha i, sada, pomaganjem Izraelu u borbi protiv Hamasa.

“Mislim da je to poziv za buđenje američkom narodu da znate da je tokom Bajdenove administracije naša vojska postala izuzetno slaba. Postali smo preopterećeni. Logistički, ne možemo da podržimo zaista mnogo stvari koje se odvijaju istovremeno u ovom svetu”, rekao je dobitnik dva Purpurna srca koji je bio na čelu Komande za specijalne operacije vojske u Africi.

Bolduk je dodao da je “veoma zabrinut” zbog “veoma ozbiljnog problema za Ameriku i njen bezbednosni aparat”, prenosi magazin “Militari voč”.

Nastavak pomoći Ukrajini je donekle opravdan na osnovu toga što je to nije vrsta naoružanja koja bi bila potrebna SAD u ratu na Pacifiku protiv Kine.

Međutim, mogućnost rata na Bliskom istoku, kao i sve prisutniji izazov koji predstavljaju masivne i veoma teško naoružane kopnene snage Severne Koreje, znače da će sredstva za veliku kopnenu kampanju, poput artiljerije, 155 mm municije i oklopnih vozila biti tražena, dok će čak i u istočnoj Aziji neke nepredviđene situacije sa Kinom zahtevati da američka vojska preduzme značajne kopnene operacije, objašnjava “Militari voč”.

Propala ukrajinska kontraofanziva koju je Zapad finansirao dodatno je ojačala pozive da se preispita buduća pomoć Kijevu. Američke zalihe oružja i municije, kao što su borbena vozila “bredli”, opustošene su, navodi portal.

Pročitajte OVDE šta je Đinping rekao o Kosovu i Metohiji 

Izvor: RT 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA