Najnovije

POTPUNI HAOS U VAŠINGTONU: Protestanti upali u Kongres, 500 uhapšenih (VIDEO)

Oko 500 američkih Jevreja, uključujući dvadesetak rabina, uhapšeno je posle upada u zgradu američkog Kongresa tokom protesta protiv rata Izraela i Palestinaca.

Jevrejski glas za mir, jedna od organizacija koje stoje iza protesta, navodi da je to bio „najveći jevrejski protest solidarnosti sa Palestincima u istoriji SAD“ i dodaje da je policija Kapitola „pocepala transparente „mir odmah“ koje su demonstranti nosili“.

Pored tih transparenata, demonstranti su nosili i majice „Ne u naše ime – Jevreji kažu primirje odmah“ i izgovarali su i pevali molitve na hebrejskom, navode iz te organizacije.

Podsetimo, više od 300 demonstranata upalo je u zgradu na Kapitol hilu u Vašingtonu zahtevajući prestanak sukoba u Pojasu Gaze. Protest, koji su zajednički organizovale organizacija Jevrejski glas za mir (JVP) i grupa Ako Ne Sada... počeo je u podne ispred zdanja na Kapitol hilu.

U toj zgradi nalazi se nekoliko kancelarija Predstavničkog doma i Kongresa SAD, a policija Kapitola odmah je saopštila da demonstracije nisu dozvoljene u zgradama Kongresa.

Demonstranti su pozvali Kongres da preduzme mere da se obustavi rata između Izraela i Hamasa.
Nakon što je Hamas izveo napad na izraelsku teritoriju ranije ovog meseca, Bajdenova administracija je u velikoj meri opravdavala izraelske vazdušne napade na Gazu.

Međutim kako raste broj žrtava u Pojasu Gaz,e u Kongresu je povećan pritisak na predsednika Bajdena da pozove Izrael na uzdržanost, navodi portal The Hill.

PROBLEMI U RAJU: Unutar klike Zelenskog padaju teške optužbe

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA