Најновије

ПОТПУНИ ХАОС У ВАШИНГТОНУ: Протестанти упали у Конгрес, 500 ухапшених (ВИДЕО)

Око 500 америчких Јевреја, укључујући двадесетак рабина, ухапшено је после упада у зграду америчког Конгреса током протеста против рата Израела и Палестинаца.

Јеврејски глас за мир, једна од организација које стоје иза протеста, наводи да је то био „највећи јеврејски протест солидарности са Палестинцима у историји САД“ и додаје да је полиција Капитола „поцепала транспаренте „мир одмах“ које су демонстранти носили“.

Поред тих транспарената, демонстранти су носили и мајице „Не у наше име – Јевреји кажу примирје одмах“ и изговарали су и певали молитве на хебрејском, наводе из те организације.

Подсетимо, више од 300 демонстраната упало је у зграду на Капитол хилу у Вашингтону захтевајући престанак сукоба у Појасу Газе. Протест, који су заједнички организовале организација Јеврејски глас за мир (ЈВП) и група Ако Не Сада... почео је у подне испред здања на Капитол хилу.

У тој згради налази се неколико канцеларија Представничког дома и Конгреса САД, а полиција Капитола одмах је саопштила да демонстрације нису дозвољене у зградама Конгреса.

Демонстранти су позвали Конгрес да предузме мере да се обустави рата између Израела и Хамаса.
Након што је Хамас извео напад на израелску територију раније овог месеца, Бајденова администрација је у великој мери оправдавала израелске ваздушне нападе на Газу.

Међутим како расте број жртава у Појасу Газ,е у Конгресу је повећан притисак на председника Бајдена да позове Израел на уздржаност, наводи портал Тхе Хилл.

ПРОБЛЕМИ У РАЈУ: Унутар клике Зеленског падају тешке оптужбе

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА