Najnovije

IZAŠAO SA FOTOGRAFIJOM UBIJENOG SRINA: Jeziva slika, još teža istina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u obraćanju javnosti rekao je da se teror tzv. premijera Kosova Aljbina Kurtija na severu pojačava iz dana u dan. Kako kaže, na osnovu fotografije Bojana Mijailovića ubijenog u Banjskoj, naši patolozi su utvrdili da je ubijen dok je ležao na leđima.

Petković tvrdi da je Kurti dodatno ohrabren da napada srpski narod jer nema adekvatne reakcije sa Zapada, pre svega međunarodnih organizacija na KiM.

"Mi ne tražimo od Kfora da stane na stranu naroda koji trpi teror, već samo da budu neutralni. Ključno pitanje za Euleks je zbog čega je bio odbijen da učestvuje u istrazi zajedno sa kosovskom policijom događaja u Banjskoj", rekao je Petković.
Kako je naveo, jasno je da je Eueleks bio odbijen da bi kosovska policija prikrila da su Srbi hladnokrvno ubijeni, posebno Bojan i Igor i da se ne utvrdi da je u redovima kosovske policije bilo ubica iz terorističkih kampova, čiji je cilj bio da ubiju sve Srbe.

"Pitanje obdukcije je ključno, svi ste mogli da čujete iskaz zaštićenog svedoka koji je rekao kako je izvršena egzekucija nad Bojanom Mijailovićem iz neposredne blizine, dok je bio ranjen i ležao", podsetio je on.

Petković je pokazo fotografiju ubijenog Srbina, na kojoj se kako je rekao da su naši patolozi utvrdili, vidi da je Bojan (Mijailović) pogođen u predelu desnog kapka i da je izlazna rana na mestu gde je rupa na glavi.

To, nastavlja on, govori da je ubijen dok je ležao na leđima, a i nepravilan položaj noge potvrđuje svedočenje zaštićenog svedoka da je prethodno bio ranjen.

Petković je dodao da je od Euleksa traženo da kažu ime i kvalifikacije osobe koja je prisustvovala obdukciji, jer su naveli da je njihov predstavnik prisustvovao.

PREDAJU SE UKRAJINCI I POLAŽU PUŠKE: Američki novinar ostao u šoku,...

"Tražili smo da naši stručnjaci prisustvuju obdukciji i da se obavi još jedna obdukcija koju će sprovesti međunarodna komisija. U odgovoru Euleksa kažu da je obdukcija obavljena 26. septembra. Na smrtovnici koje su dobile sve tri porodice stoji da je obdukcija obavljena 25. septembra.

Da li je obavljena 26. ili dan pre toga? To znači da neko laže, ili Euleks ili Priština. Mnogo je laži od strane Prištine, Aljbina Kurtija, Svečlje u poslednjim danima. Lagali su kada su rekli koliko je bilo Srba u Banjskoj, govorili su 30, 40, 50, sada 90. Prvo su govorili da je Albanac policajac stradao u unakrsnoj vatri, a sada ono što smo mi govorili prvog dana, da je stradao od eksploziva", rekao je Petković.

Kako kaže Kurti želi da izvrši etničko čišćenje na severu KiM.

"Prema našim podacima, oko 11 odsto Srba sa severa KiM već se odselilo i otišlo u centralnu Srbiju. To su podaci koje znaju i ambasade u Beogradu i Prištini", naveo je Petković.

ŠTA ONI OPET TRAŽE U KIJEVU? "Neformalno" kuvanje svetskog sukoba

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA