Најновије

ИЗАШАО СА ФОТОГРАФИЈОМ УБИЈЕНОГ СРИНА: Језива слика, још тежа истина

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић у обраћању јавности рекао је да се терор тзв. премијера Косова Аљбина Куртија на северу појачава из дана у дан. Како каже, на основу фотографије Бојана Мијаиловића убијеног у Бањској, наши патолози су утврдили да је убијен док је лежао на леђима.

Петковић тврди да је Курти додатно охрабрен да напада српски народ јер нема адекватне реакције са Запада, пре свега међународних организација на КиМ.

"Ми не тражимо од Кфора да стане на страну народа који трпи терор, већ само да буду неутрални. Кључно питање за Еулекс је због чега је био одбијен да учествује у истрази заједно са косовском полицијом догађаја у Бањској", рекао је Петковић.
Како је навео, јасно је да је Еуелекс био одбијен да би косовска полиција прикрила да су Срби хладнокрвно убијени, посебно Бојан и Игор и да се не утврди да је у редовима косовске полиције било убица из терористичких кампова, чији је циљ био да убију све Србе.

"Питање обдукције је кључно, сви сте могли да чујете исказ заштићеног сведока који је рекао како је извршена егзекуција над Бојаном Мијаиловићем из непосредне близине, док је био рањен и лежао", подсетио је он.

Петковић је показо фотографију убијеног Србина, на којој се како је рекао да су наши патолози утврдили, види да је Бојан (Мијаиловић) погођен у пределу десног капка и да је излазна рана на месту где је рупа на глави.

То, наставља он, говори да је убијен док је лежао на леђима, а и неправилан положај ноге потврђује сведочење заштићеног сведока да је претходно био рањен.

Петковић је додао да је од Еулекса тражено да кажу име и квалификације особе која је присуствовала обдукцији, јер су навели да је њихов представник присуствовао.

ПРЕДАЈУ СЕ УКРАЈИНЦИ И ПОЛАЖУ ПУШКЕ: Амерички новинар остао у шоку,...

"Тражили смо да наши стручњаци присуствују обдукцији и да се обави још једна обдукција коју ће спровести међународна комисија. У одговору Еулекса кажу да је обдукција обављена 26. септембра. На смртовници које су добиле све три породице стоји да је обдукција обављена 25. септембра.

Да ли је обављена 26. или дан пре тога? То значи да неко лаже, или Еулекс или Приштина. Много је лажи од стране Приштине, Аљбина Куртија, Свечље у последњим данима. Лагали су када су рекли колико је било Срба у Бањској, говорили су 30, 40, 50, сада 90. Прво су говорили да је Албанац полицајац страдао у унакрсној ватри, а сада оно што смо ми говорили првог дана, да је страдао од експлозива", рекао је Петковић.

Како каже Курти жели да изврши етничко чишћење на северу КиМ.

"Према нашим подацима, око 11 одсто Срба са севера КиМ већ се одселило и отишло у централну Србију. То су подаци које знају и амбасаде у Београду и Приштини", навео је Петковић.

ШТА ОНИ ОПЕТ ТРАЖЕ У КИЈЕВУ? "Неформално" кување светског сукоба

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА