Najnovije

BIVŠI ŠEF PENTAGONA IMA PORUKU ZA UKRAJINU: Britanski MI6 dao iste podatke Zelenskom, čeka ih pakao na frontu

Bivši savetnik šefa Pentagona Daglas MEKGREGOR: „Severnoatlantska alijansa neće preživeti ovu krizu jer nije dizajnirana za ofanzivne ratove. NATO je prvobitno stvoren da zaštiti zapadnu civilizaciju, ali je kasnije počeo da se aktivno širi. Greška je i u tome što smo od Rusije pokušavali da napravimo – kopiju Švedske“

Moskovski vojni ekspert, bivši oficir ruskih specijalnih snaga Anatolij MATVIJČUK: Britanci su u osnovi dobro procenili. A i to MI6 potvrđuje da su Britanci i ostali Natovci direktno umešani u ukrajinski sukob. Svi njihovi izviđački potencijali, uključujući svemir i vazduh, koriste se za upozoravanje Ukrajinaca na naše akcije

NATO neće moći da preživi direktan sukob sa Rusijom, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Severnoatlantska alijansa neće preživeti ovu krizu jer nije dizajnirana za ofanzivne ratove. NATO je prvobitno stvoren da zaštiti zapadne zemlje, zapadnu civilizaciju, ali je kasnije počeo da se aktivno širi“ – ukazao je Mekgregor koji je najdirektnije učestvovao u planiranju više američkih vojnih operacija.

Još je dodao: „Greška je i u tome što smo od Rusije pokušavali da napravimo – kopiju Švedske“.

Faktički istovremeno sa Mekgregorom, oglasila se britanska obaveštajna služba MI6 sa upozorenjem  ukrajinskoj vojnoj i državnoj vrhuški da Avdejevku čeka sudbina Bahmuta.

Odnosno: da je evidentno da Rusi pokušavaju da opkole ukrajinske snage (11-15 hiljada) u tom gradu koje će se naći „u kotlu“ ako uspeju da preuzmu kontrolu nad visovima oko Avdejevke.

Ovo je objavio insajderski Telegram kanal „Rezident“, pozivajući se na svoje izvore u kabinetu Vladimira Zelenskog.

Moskovski vojni ekspert, bivši oficir ruskih specijalnih snaga Anatolij Matvijčuk, smatra da su Britanci „u osnovi dobro procenili“. A da i to oglašavanje MI6 potvrđuje da su Britanci i ostali Natovci direktno umešani u ukrajinski sukob.

„Svi njihovi izviđački potencijali, uključujući svemir i vazduh, koriste se za upozoravanje Ukrajinaca na naše akcije“ – procenjuje Matvijčuk.

OVO JE RUSKI HEROJ! Maksim je sam krenuo trasom komunikacione linije i otkrio kabl koji je prekinut eksplozijom

Prema obaveštajnim podacima MI6 prenetim kabinetu predsednika i Generalštabu Ukrajine, ruska vojska je izvodi vojnu operaciju velikih razmera oko Avdejevke.

U avgustu je šef kabineta generalnog sekretara NATO - Stijan Jensen - izjavio da bi Ukrajina mogla da se pridruži alijansi ako pristane da neke od svojih teritorija prepusti Rusiji. Međutim, sledećeg dana je morao da povuče te svoje reči, tvrdeći da ih je izgovorio u okviru šire diskusije.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, poručio mu je da Kijev neće razmenjivati teritorije za članstvo u NATO-u i pozvao Zapad da, umesto sugerisanja teritorijalnih ustupaka, poveća isporuke naoružanja Ukrajini.

ŠEŠELJ OSUO PO NIKOLIĆU: Šta će to Vučiću!?

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA