Najnovije

MEDOJEVIĆ: Odlaganje popisa poraz države i političke elite koja pokazuje nedostatak volje da se zatvore identitetska pitanja

Odlaganje popisa je poraz države i političke elite koja pokazuje nesposobnost ili nedostatak političke volje da se jednom za svagda zatvore identitetska pitanja kroz jedan opšti društveni sporazum u interesu stabilnosti, demokratije i održivog razvoja društva, poručio je Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene (PzP).

Nebojša Medojević (Foto: Jutjub)

„Milo Đukanović je mirno predao vlast 2020. godine, jer je od ‘nove’ vlasti dobio garancije da neće odgovarati za pljačkanje i kriminalizaciju države. U toj ‘novoj’ vlasti nije bilo mesta za one koji su spremni da sprovode radikalne i temeljne reforme i demontiraju DPS režim zasnovan na kriminalu. Poželjni su bili samo oni koji su bili spremni da nastave DPS politiku“, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, „zato se nastavlja dogovoreno maltretiranje građana tzv. identitetskim pitanjima, koje niko ne želi da riješi u skladu sa nacionalnim interesima i stabilnošću države“

„Uhodani cirkus nastavlja sa odbranom države i odbranom ugroženih Crnogoraca i Srba. I državu, tako i crnogorski i srpski identitet ugrožava samo kriminalna i korumpirana ‘elita’ koja se enormno bogate na ovoj priči“, rekao je lider PzP-a, pa nastavio:

„Odlaganje popisa je poraz države i političke elite koja pokazuje nesposobnost ili nedostatak političke volje da se jednom za svagda zatvore identitetska pitanja kroz jedan opšti društveni sporazum u interesu stabilnosti, demokratije i održivog razvoja društva“, istakao je Medojević.

Kako je naglasio, „igra se nastavlja, reforme odlaze, korupcija je u porastu“.

„Opasna poruka da su ‘brzi i ludi braća’, i da se korupcija i kriminal isplate, prima velika većina stanovništva. To je strašan pakt sa đavolom, koji Crnu Goru drži zarobljenu u podelama, korupciji, kriminalu, siromaštvu… Da bi društvo krenulo put lečenja, mora biti svesno svoje bolesti. Naše društvo i dalje opstaje na destruktivnim konceptima i ideologijama, i pokazuje nespremnost da se Crna Gora riješi trajne korupcije, bede i siromaštva“, zaključio je Medojević.

Izvor: Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA