Најновије

МЕДОЈЕВИЋ: Одлагање пописа пораз државе и политичке елите која показује недостатак воље да се затворе идентитетска питања

Одлагање пописа је пораз државе и политичке елите која показује неспособност или недостатак политичке воље да се једном за свагда затворе идентитетска питања кроз један општи друштвени споразум у интересу стабилности, демократије и одрживог развоја друштва, поручио је Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене (ПзП).

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

„Мило Ђукановић је мирно предао власт 2020. године, јер је од ‘нове’ власти добио гаранције да неће одговарати за пљачкање и криминализацију државе. У тој ‘новој’ власти није било места за оне који су спремни да спроводе радикалне и темељне реформе и демонтирају ДПС режим заснован на криминалу. Пожељни су били само они који су били спремни да наставе ДПС политику“, написао је Медојевић на Фејсбуку.

Према његовим речима, „зато се наставља договорено малтретирање грађана тзв. идентитетским питањима, које нико не жели да ријеши у складу са националним интересима и стабилношћу државе“

„Уходани циркус наставља са одбраном државе и одбраном угрожених Црногораца и Срба. И државу, тако и црногорски и српски идентитет угрожава само криминална и корумпирана ‘елита’ која се енормно богате на овој причи“, рекао је лидер ПзП-а, па наставио:

„Одлагање пописа је пораз државе и политичке елите која показује неспособност или недостатак политичке воље да се једном за свагда затворе идентитетска питања кроз један општи друштвени споразум у интересу стабилности, демократије и одрживог развоја друштва“, истакао је Медојевић.

Kако је нагласио, „игра се наставља, реформе одлазе, корупција је у порасту“.

„Опасна порука да су ‘брзи и луди браћа’, и да се корупција и криминал исплате, прима велика већина становништва. То је страшан пакт са ђаволом, који Црну Гору држи заробљену у поделама, корупцији, криминалу, сиромаштву… Да би друштво кренуло пут лечења, мора бити свесно своје болести. Наше друштво и даље опстаје на деструктивним концептима и идеологијама, и показује неспремност да се Црна Гора ријеши трајне корупције, беде и сиромаштва“, закључио је Медојевић.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА