Najnovije

DODIK: Pojedinci u Crnoj Gori misle da imaju tapiju na volju većine i da je ona protiv ujedinjenja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da reagovanje crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova na njegovu izjavu o jedinstvenoj državi pokazuje da pojedinci u Crnoj Gori smatraju da imaju tapiju na volju većine i da je ta većina apriori protiv ujedinjenja.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo RS)

- Bilo bi zanimljivo provjeriti volju građana Crne Gore, ali ne na Lajčakovom već demokratskom referendumu, čak i u ovom trenutku, a šta bi tek takav referendum mogao pokazati za 50 ili 100 godina - rekao je predsednik Srpske odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše reagovanje MVP Crne Gore na njegovu izjavu da Srbi u ovom veku treba da formiraju jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Predsednik Srpske je naglasio da Srbija, Crna Gora i današnja Republika Srpska imaju iskustvo života u zajedničkoj državi.

- Kada kažem da bi dobro bilo da se u stogodišnji nacionalni plan uključi i mogućnost ponovnog ujedinjenja ne mislim na prislini akt udruživanja, već na slobodno izraženu volju građana tih država - rekao je Dodik.

On je istakao da je veliki NJegoš znao šta je snaga naroda i velikog grma kako je i pisao: "...Iz grmena velikoga lafu izać trudno nije, u velikim narodima geniju gnijezdo vije".

Nakon izjave predsednika Republike Srpske da Srbi u ovom veku treba da formiraju jedinstvenu državu, koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora, demokratskim putem i političkim merama, a ne ratom i ostaviti je budućim generacijama, saopštenjem su se oglasili iz crnogorskog MVP navodeći da je ta zemlja nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a, okrenuta evropskoj budućnosti, a ne, kako kažu, retrogradnim idejama. 

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA