Najnovije

NEMOGUĆE JE POBEDITI TROSTRUKU LINIJU ODBRANE RUSIJE: Ukrajinska kontraofanziva je talas koji se lomi o kamen

Ukrajinska kontraofanziva je talas koji se lomi o kamen, kaže bivši agent CIA Lari DŽonson. Nemoguće je pobediti trostruku liniju odbrane Rusije bez nadmoći u vazduhu, koju Ukrajina nema.

A NATO generali guraju Ukrajince na sigurnu smrt, ohrabrujući ih da preduzmu dalju akciju, rekao je on na Jutjub kanalu Stivena Gardnera.

Lari DŽonson: Ovo bi moglo biti smešno da nije tako tragično za broj poginulih i osakaćenih ukrajinskih vojnika tokom ovog rata. Zaista, na to ih ohrabruju i podstiču zapadni politički i vojni lideri. Po mom mišljenju, to je skoro kriminalno.

Ovo je neka vrsta vojnog nemara NATO generala, i čitavog niza penzionisanih generala koji jure na televiziji, pozivajući Ukrajinu na još veću žrtvu. Sve je vrlo jednostavno. Nije moguće napasti odbrambeni položaj osim ako nemate vazdušnu superiornost, ili barem vazdušni paritet.

Gde možete da pošaljete borbene avione napred koji mogu da napadnu artiljerijske položaje koji mogu naterati branioce da se povuku, a Ukrajina ovo nema. Oni nemaju ni jedan tip aviona koji bi mogao predstavljati bilo kakvu realnu pretnju. Možda će pustiti jednog ili dvojicu, ali ih odmah obore.

Možemo čuti penzionisane generale poput Bena Hodžisa – kakva budala – kaže s jedne strane „Da, da, Ukrajina će pobediti“, a onda počinje da razmišlja šta su SAD uradile u Iraku i kako se to poredi sa onim što je dešava u Ukrajini sa Rusijom.

Hodžis priznaje da je jedan od razloga zašto su Sjedinjene Države uspele da pobede nadmoćniju iračku vojsku bila nadmoć u vazduhu, a sada ju je okrenuo naglavačke i traži od Ukrajinaca da napadnu ono što je dobro branjeno, dobro izgrađeno utvrđenje.

Ovo uključuje ne samo rovove, već i zmajeve zube, znate, one betonske stubove zabijene u zemlju koji sprečavaju tenkove da ih pređu. Bunkeri i utvrđenja, mesta za oružje gde imate međusobno povezane zone vatre, bodljikava žica - ceo set je tu, i sve je to urađeno na tri nivoa.

To je kao morska voda koja se razbija o stenu. Neki od nas su o tome govorili na samom početku. Rekli smo da tu neće biti uspeha i bili smo u pravu. Ben Hodžis, Sten Mekristal, Fil Bridlav i Dejvid Perteus, svi oni bivši oficiri sa tri i četiri zvezdice su potpuno pogrešili, i to nije mala greška. Nisu uspeli da pravilno analiziraju šta se dešavalo.

JEZIVI SNIMCI: Izraelska vojska gađala više od 450 ciljeva Hamasa (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA