Najnovije

RUSKI LEK PROTIV F-16: Možda moćniji od PVO raketa

Ruski sistemi za elektronsko ratovanje uključeni u zonu specijalnih operacija optimizuju podešavanja za suzbijanje radarskih stanica lovaca F-16, rekao je za RIA Novosti izvor upoznat sa situacijom.

F-16 (Foto: Pixabay)

„Ruski sistemi za elektronsko ratovanje koji se koriste u zoni specijalne vojne operacije dobiće optimizovana podešavanja za suzbijanje radarskih stanica i opreme na brodu NATO lovaca F-16, koje zapadne zemlje planiraju da isporuče Kijevu“, rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da će, „prema poznatim podacima o avionici NATO lovaca na frontu koje bi Kijev trebalo da dobije, biti lakše potisnuti ih nego avione sovjetskog dizajna koje ima Ukrajina“.

Kako je drugi obavešteni izvor ranije javio RIA Novostima, sada sistemi za elektronsko ratovanje Oružanih snaga Rusije mogu efikasno da potisnu borbene avione kojima raspolaže ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo. Konkretno, istakao je sagovornik agencije, zbog toga avioni Oružanih snaga Ukrajine redovno moraju da napuštaju borbene zadatke i vraćaju se u bazu.

Na početku ruske intervencije u Uktajini, ukrajinsko vazduhoplovstvo je imalo borbene avione kao što su lovci MiG-29 i Su-27, frontalni bombarderi Su-24 i jurišni avioni Su-25.

Danska i Holandija su prve pristale da Kijevu dostave lovce F-16. Bela kuća je potvrdila da će Ukrajina dobiti borbene avione iz trećih zemalja kada njeni piloti završe obuku. Konkretno, Holandija se nada da će prve lovce F-16 prebaciti u Kijev 2024. godine.

Nove detalje o smrti Jevgenija Prigožina saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA