Najnovije

ŠTA NEDOSTAJE PARTIZANU DA BUDE ONAJ PRAVI? Bez „novog Lesora“ ovo ne obećava priču u kojoj se crno-beli smeju na kraju

Posle dve utakmice, rano je suditi o poslu koji je Željko Obradović uradio tokom leta, crno-beli se i dalje snalaze i biće pravi, ali utisak je dominantan posle onoga što smo videli na startu i što ne zavisi od vremena i koordinacije je da je Partizan nekompletan.

Situacija je slična onoj na početku prošle sezone, ali nešto komplikovanija, jer ovoga puta nemaju svog džokera Matijasa Lesora u reketu, niti igrača poput njega, a on im je preko potreban sa obe strane. sud. S druge strane, kao i oktobra prošle godine – Partizanu je potreban klasičan plejmejker, problemi sa tom pozicijom se rešavaju na različite načine, ali suštinski, i tada i sada, crno-beli bi rešili problem sa igračem koji je jedinica po vokaciji i koja ima kvalitete koje poseduju košarkaši koji ga prvobitno igraju.

Željko Obradović pred početak sezone nije krio da nisu sve kockice složene kako je želeo i da im nedostaju jedan ili čak dva igrača, za kojima su tražili.

- Tražimo da dovedemo još jednog igrača, ali ne po svaku cenu. Potreban nam je neko ko će podići kvalitet tima - rekao je iskusni strateg nedelju dana pred početak sezone.

Ko je "novi Lesor"?

Posle pripremnih utakmica, gde se moglo naslutiti šta je falilo, prvi u ABA ligi i prvi u Evroligi jasno su poručili – crno-beli vape za centrom!

Ono što je Zakupodavac dao mora neko da zameni, a taj neko nije Frenk Kaminski. Ako ostavimo po strani njegove kvalitete, možemo reći da je Partizanu potreban neko ko bi mogao da pruži ekipi ono što je potrebno energijom i snagom, neko ko bi mogao skoro sve, ko je podjednako koristan na obe strane terena.

Pođimo od toga da je Amerikancu ovo prva sezona u evropskoj košarci i da će mu trebati vremena da se navikne. Visina je njegova prednost, međutim, ne koristi je onako kako treba Partizanu, sa njom dolazi i nedostatak agilnosti, a duge ruke nisu pokazale da su dovoljne za ono što je preduslov dobre igre - sakupljanje lopti. .

Počnimo od skoka...

Skači, skači i skači, ovom timu to treba na obe strane. Makabi ih je „ugasio” sa 15 ofanzivnih skokova na meču, a nisu imali igrača koji bi mogao da stane na put i vrati ravnotežu.

Nema zatvaranja reketa, dolazi do gubitka čvrstoće. Pored snage, nema ni brzine u odbrani, nedostaje im gipkost i eksplozivnost.

Pored Amerikanca, tu je Alen Smailagić, a visoke pozicije pokrivaju Balša Koprivica, Tristan Vukčević i Zek Ledej. Prva tri golobrada, neiskusna igrača, iako su pokazali, Alen na kraju prošle sezone, a oni na startu nove, da su spremni za veću ulogu, još uvek su igrači za zadatak, i dalje su mladi, a ne donose prethodno navedeno ono što nedostaje. Dakle, druge opcije ne rešavaju problem.

Pitanje je ko od igrača odgovara profilu koji im je potreban, ko može da zameni ono što su imali prošle sezone, a pitanje je i gde ga mogu pronaći u ovo doba godine.

Nije ostalo mnogo opcija, a sat otkucava, pa moraju da vide šta će im dati prioritet – da nađu nekoga što pre i da pokušaju da ga što pre uklope u sistem, pošto nema vremena za otpad u ligi gde je svaka pobeda bitna ili će čekati da NBA timovi kažu šta imaju, da bi od 23. oktobra možda neko novo ime prešlo u evropsku košarku, a možda i ne mora da bude novo.. .

Šta će biti sa plejmejkerom?

Još uvek nešto nije u redu u rotaciji, a to je pozicija jedan, sa koje sve kreće, dakle – nema špica, nema igre. Slično je bilo i prošle sezone, ali tu je bio DŽem Madar, nedovoljno iskusan i dosledan da bude prvi špic, ali opet klasična jedinica, čije je prisustvo doprinelo tokom cele sezone.

Vatreni Jaramaz bi trebalo da bude njegova zamena, ali izgleda da sve ide naopako...

Aleksa Avramović je plejmejker koji je dobar deo prošle sezone proveo van terena zbog povreda. Ovaj igrač se ne gleda isto pre i posle Mundobasketa. Eksplodirao je u dresu reprezentacije, a u klub je uneo posvećenost, hrabrost, sigurnost, strast, sudeći po početku.

Bio je tu, poznaje sistem, igrače i sigurno će biti važan deo slagalice i čovek kome se može poveriti organizacija igre, što je pokazao već u prvim mečevima.

Ne postoje dva kao Ekum

Odsustvo špica se manje osetilo prošle godine, iako je u prvi mah izgledalo kao nemoguća misija, jer je Partizan imao sreće sa Danteom Eksumom, koji je svojom eksplozivnošću i loptom mogao da organizuje utakmicu i odgovori na zahteve pozicije. rukovanje, ali takvo rešenje kod igrača koji prvenstveno pokrivaju druge pozicije se ne sreće često.

PJ Dozier je viđen kao „novi Ekum“, ali on nije.. Na prvi pogled, igrači sličnog tipa, viši od prosečnih bekova, pokrivaju pozicije od prve do tri, međutim, ne može se porediti Ekumovo iskustvo kao jedinice i njegovo . I ne zaboravimo da mu je evropska košarka nova, pa treba i na nju da se navikne.

A Mateus Ponitka će biti sporedni organizator igre, ali govorimo o tome da im je potreban klasičan špic. Ako tako kažu, problem im je u transferu lopte, zbog čega ih više završi u izgubljenim klupama nego što bi trebalo.

Potreban im je neko eksplozivan, potreban im je neko ko je siguran sa loptom, potreban im je neko brz, ali ko će spojiti i uigrati ekipu, neko ko se ističe po tehnici, ko ima iskustva. Jednostavno – potreban im je dobar plejmejker, ne mogu bez njega, bez njega nema ozbiljne ekipe, a ovaj vapi za nekim ko će spojiti redove.

Šta će na to da kažu Obradović i tržište videćemo narednih dana. Crno-beli će morati brzo da deluju, što su jasno pokazale premijere u dva takmičenja. Potencijala ima, nedostaju dva ključna igrača, bez njih će ovo biti težak zadatak.

TREĆE ŽARIŠTE OTVORENO I NIJE SLUČAJNOST: Haos u Bengaziju i Libija kreće u rat

Izvor: Sportal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA