Najnovije

TRAMP OTKRIO: Evo šta Ukrajina treba da uradi da bi opstala

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi Kijev – radi očuvanja Ukrajine - trebalo da ustupi Rusiji oblasti sa ruskogovorećim stanovništvom.

Koliko je ovo u kontri sa pozicijom aktuelnog predsednika SAD DŽoa Bajdena, svedoče dve okolnosti: da Bela kuća svesrdno podržava radikalni stav zvaničnog Kijeva da nema mira dok Moskva ne vrati i Krim i Donjecku i Lugansku Republiku i Zaporošku i Hersonsku oblast; i da je onima koji stoje iza Bajdenove administracija Ukrajina važna jedino kao poligon za slabljenje Rusije.

Tramp je u intervjuu Just the News još ponovio svoje ranije tvrdnje da bi osujetio rat u Ukrajini i precizirao da Kijev treba da se odrekne oblasti koje teže Rusiji i u kojima se dominantno govori ruski.

Dodao je da bi to bilo spasonosno za samu Ukrajinu.

Upozorio je da će pozicija Bajdenove  administracije – sračunata na podržavanje Ukrajine „koliko god dugo bude potrebno“ – za Kijev imati gorki kraj, možda i dovesti do trećeg svetskog rata“.

Tramp ima dobre izglede da bude kandidat Republikanske partije za predsednika SAD i u 2024-oj, a sada je ponovo izneo uverenje da do rata u Ukrajini ne bi ni došlo da je on ostao u Beloj kući.

OGLASIO SE IZRAELSKI PREDSEDNIK: Sumnja da Iran stoji iza napada Hamasa

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA