Najnovije

DVERI: Pružamo punu podršku zahtevima radnika „Pošte“

"Srpski pokret Dveri pruža punu podršku zahtevima radnika JP „Pošta Srbije“ da im se povećaju plate."

“Iako je „Pošta“ jedno od najprofitabilnijih preduzeća u Srbiji, radnici imaju plate daleko ispod republičkog proseka. Podsećamo da je „Pošta“ i vitalno javno  preduzeće i da milioni građana zavise od poštanskih usluga, među njima najviše najstariji građani” tvrde iz Dveri.

Dveri dodaju da su uslovi radnika javnog preduzeća “Pošta Srbije” katastrofalni i da ih ne čudi što je “Poštu” veliki broj zaposlenih napustilo.

“Dobit javnog preduzeća „Pošta Srbije“ u prošloj 2022. godini bila je oko 30 miliona evra, dok je dobit za prvih devet meseci ove godine 2,8 milijardi dinara, odnosno skoro 24 miliona evra. Za sve to vreme poštari, vozači i radnici na šalteru imaju plate od 50.000 dinara (nešto preko 400 evra), pa i ne čudi što je „Poštu“ u toku samo ove godine napustilo skoro 1000 radnika. Pored malih plata, ogroman problem predstavlja i partijsko zapošljavanja, pa iako na papiru postoji dovoljan broj radnika, u praksi to nije slučaj. Ovakvo stanje u „Pošti Srbije“ ide ka tome da se devastira još jedno izuzetno profitabilno preduzeće, kao što je aktuelna vlast to učinila sa EPS-om”, navode u saopštenju.

Dveri u saopštenju kritikuju vlast i dovode u pitanje njihovu sposobnost da vode državu.

“Dosadašnje rukovođenje, ne samo u „Pošti“, već u svim javnim preduzećima pokazuje da je ova vlast bahata, korumpirana, ali i krajnje nesposobna da vodi Srbiju u bilo kojoj oblasti i zato ona posle 17. decembra mora da ode”, dodaje Srpski pokret Dveri.

DOKLE VIŠE? Režim čini ustupke Željku Mitroviću, sve će biti kako on kaže

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA