Najnovije

GORI FRONT IZ PRAVCA ZAPOROŽJA: Ruska armija kreće napred ofanzivno

Tekući sukob u regionu Zaporožja ostaje u žiži globalnih vojnih i geopolitičkih promena. Nedavna eskalacija u blizini Pjatihatkija svjedoči o strateškoj promeni u korist ruskih oružanih snaga. Svojom ofanzivom, oni su uspeli da preuzmu inicijativu, čime demonstriraju svoju sposobnost da se prilagode i reaguju na promenljive okolnosti na bojnom polju.

Ključna taktika ruskih snaga uključuje preciznu identifikaciju i suzbijanje neprijateljskih vatrenih pozicija. NJihova strategija minimizacije gubitaka svedoči o dobroj organizaciji i korišćenju izviđačkih i motorizovanih jedinica za izvođenje napada iza neprijateljskih linija. Ovo omogućava efikasne napade na vitalne položaje protivnika i ometa njihove operacije.

ARAPSKI RATNI OGANJ: Hezbolah i Hamas objavili snimke borbi (VIDEO)

Sa druge strane, premeštanje neprijateljskih rezervi iz sektora Rabotino na Avdejevski pravac ukazuje na stratešku preraspodelu snaga u skladu sa menjajućim uslovima na terenu. Ovo takođe podseća na kompleksnost i dinamičnost sukoba, gde se obe strane bore za kontrolu i dominaciju.

Upotreba različitih vrsta naoružanja, uključujući topovsku artiljeriju, minobacače i dronove, odražava modernizaciju i tehnološku naprednost koja karakteriše savremene vojne sukobe. Osobito je značajna upotreba kvadrokoptera sa eksplozivnim napravama (IED), što ukazuje na inovativne metode vođenja ratovanja i strateške fleksibilnosti unutar ovih snaga.

UKRAJINSKI KANALI JAVLJAJU: Ruska armija napreduje u nekoliko pravaca (MAPA)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA