Najnovije

KURTI IMA AMNEZIJU OPET: Postoje snage na Kosovu koje hoće nove granice kroz rat

Kurti je izgleda zaboravio kako su počeli neuspešni projekat "nezavisno Kosovo"...

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti je govoreći pred članovima socijaldemokratske organizacije u Evropi, čiji je član postalo i Samoopredeljenje, rekao da na "Kosovu" postoje snage koje imaju za cilj da izazovu oružane sukobe i ratove, piše "Reporteri".

Kurti je rekao da je prihvatanje Samoopredeljenja od strane socijaldemokratske organizacije dokaz poverenja u vladu koju je nazvao dobrom, efikasnom i perspektivnom.

Pominjući sukob u Banjskoj 24. septembra, Kurti je naveo da "postoje snage koje imaju za cilj da izazovu oružane sukobe i ratove kako bi podrivali autoritet i redefinisali granice i nametnuli nova pravila".

"Kao što znate, desio se još jedan akt agresije. To je bilo 24. septembra na 'Kosovu', kada je moju zemlju, u severnom delu, napala dobro naoružana grupa terorista, koje je obučavala, opremala i finansirala država Srbija, što je činjenica koja je potvrđena nizom dokaza otkrivenih nakon napada. Jedan policajac je poginuo, a dvojica su povređena. Zahvaljujući uzornom profesionalizmu specijalnih jedinica naše policije, 'Kosovo' je uspelo da pobedi, odgovarajući na ovaj napad proporcionalno i izbegavajući nekontrolisanu eskalaciju, što je bio cilj paravojne kriminalne grupe koju kontroliše Beograd", rekao je Kurti.

Pogledajte OVDE borbena dejstva ruske armije kod Rabotina

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA