Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ: Poziv na Nacionalno okupljanje – zašto glasati za broj 4?

Piše: Boško Obradović ​​​​​​

    Jedina istinski nova vrednost na srpskoj političkoj sceni koja se pojavila u susret nastupajućim izborima 17. decembra jeste izborna lista Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga, koja će na republičkim izborima nastupiti pod rednim brojem 4. Nacionalno okupljanje je mnogo više od predizborne koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici, uz podršku grupe istaknutih srpskih intelektualaca na čelu sa prof. dr Ratkom Ristićem. Nacionalno okupljanje je format koji prevazilazi jedne izbore, jednu stranku ili lidera. Nacionalno okupljanje nadilazi podele na vlast i opoziciju, levicu i desnicu, sadašnji i bivši režim, i poziva na sabornost svih onih kojima je Srbija na prvom mestu, a ne EU ili bilo šta drugo.

    Formirajući Nacionalno okupljanje Zavetnici i Dveri su pokazali na delu da im je stalo do ukrupnjavanja i ujedinjavanja patriotskih i državotvornih opozicionih političkih snaga u Srbiji. Samo na taj način možemo postići bolji izborni rezultat i ostvariti veći politički uticaj posle izbora. Samo na taj način Nacionalno okupljanje može postati presudan činilac za formiranje budućih vlasti na svim nivoima: od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog. Samo na taj način srpski rodoljubi mogu dobiti garancije da će imati uticaj u budućoj Vladi Srbije koji će sprečiti bilo kakvu trgovinu nacionalnim i državnim interesima. Bez Nacionalnog okupljanja to ne možemo učiniti. 

    Nacionalno okupljanje garantuje odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo i borbu za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Nacionalno okupljanje garantuje podršku Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju. Sa nama je zagarantovano NE sankcijama Rusiji i NE članstvu u NATO-u. Mi ćemo preispitati dosadašnji put Srbije u EU po svaku cenu i okrenuti se bilateralnoj saradnji sa svim državama i međunarodnim organizacijama koje žele da sarađuju sa nama na ravnopravnim osnovama i u obostranom interesu, a pre svega onima koji nisu priznali tzv. kosovsku nezavisnost i sa kojima imamo dobru ekonomsku saradnju. Kada se mi budemo pitali Srbija neće biti kolonija, a strani zapadni ambasadori neće odlučivati u Srbiji umesto nas građana Srbije. O svakoj ključnoj nacionalnoj i državnoj temi odlučivaće narod na referendumu, a ne bilo koja vlast ili stranci.   

    Nacionalno okupljanje donosi kopernikanski obrt u ekonomskoj politici. Na prvo mesto državne pažnje umesto stranih banaka, stranih trgovinskih lanaca i stranih korporacija uopšte dolaze domaće banke, domaći privrednici i domaći poljoprivrednici. Umesto što se u poslednjih 15 godina, od Mlađana Dinkića do Siniše Malog, 93,5% ukupnih državnih subvencija davalo stranim kompanijama - ubuduće će taj odnos biti obrnuto proporcionalan u korist domaćih firmi. Naš cilj je zamena uvoza domaćom proizvodnjom i podrška izvozu domaćih proizvoda domaćih kompanija. Sve što je domaći ekonomski interes ide u prvi plan, a interesi stranaca u drugi plan. Ovo se posebno odnosi na očuvanje naših najvećih prirodnih i privrednih resursa u našim rukama. Mi smo za ekološki patriotizam i odbranu naše vode, zemlje i vazduha koji moraju ostati u funkciji našeg domaćeg razvoja i zdravlja stanovništva. 

    Nacionalno okupljanje je srpski suverenistički odgovor na veliku političku i ekonomsku krizu. Ovo je program novog srpskog suverenizma koji će biti primenjen u svim društvenim oblastima: od ekonomskog patriotizma, preko vojne neutralnosti i bezbednosti do nove kulturno-prosvetne politike očuvanja duhovnog i nacionalnog identiteta. On se posebno odnosi na odbranu porodice i tradicionalnih vrednosti od svih modernih eksperimenata koji vode razaranju ličnosti i zajednice. Zaštita porodice i borba protiv bele kuge mora doći na prvo mesto u našem društvu i državi. Suverenistička politika danas pobeđuje širom Evrope i sveta, a vreme njene pobede i u Srbiji se približilo.

    Ovaj program mogu da iznesu i primene samo novi ljudi u srpskoj politici, koji do sada nisu bili na vlasti. Potrebnu promenu kompletnog korumpiranog političkog sistema u Srbiji ne mogu doneti oni koji su do sada bili njegov učesnik na vlasti. Za to je potrebna smena političkih generacija i da Srbiju povedu domaćini i patriote sa stručnim referencama i bez mrlje u karijeri. Ovo nije samo poziv da svoj glas date izbornoj listi broj 4 koja vam donosi suverenističku politiku i garantuje ostvarenje glavnih nacionalnih, državnih i ekonomskih interesa Srbije, već i poziv da postanete deo Nacionalnog okupljanja kao nove državotvorne snage koja će biti dugoročni politički faktor na srpskoj političkoj sceni posle izbora 17. decembra. Postanite deo velikih političkih promena koje dolaze i nove politike srpskog suverenizma koja menja sadašnju kolonijalnu upravu! Posebno se obraćamo mladim ljudima i mladim rodoljubima u Srbiji danas, novoj ujedinjenoj omladini srpskoj koja predstavlja pokretačku snagu Nacionalnog okupljanja! Potrebna nam je vaša pomoć i podrška da bi Nacionalno okupljanje postiglo ove ciljeve zbog kojih smo se sabrali! Do pobede 17. decembra!

Autor je jedan od nosilaca izborne liste broj 4: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACIONALNO OKUPLJANJE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri.

Pročitajte OVDE šta je Kremlj poručio Zapadu

Izvor: Pravda 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA