Najnovije

ZAVETNICI: Vlast napada Nacionalno okupljanje umesto da brani Srbe na KiM

Srpska stranka Zavetnici ističe da je povećan broj zahteva za preregistraciju vozila u opštinama na severu KiM pokazatelj užasno teškog položaja srpskog naroda, koji je zbog povlačenja Beograda pred Kurtijevim zahtevima primoran da prihvata tablice i ostale simbole samoproglašenog Kosova.

Zavetnici (Foto: Zavetnici)

'’Umesto da se bave suštinskim pitanjima, poput ovoga, najviši funkcioneri vladajuće stranke utrkuju se u tome ko će više i besmislenije da se ostrvi na lidere Nacionalnog okupljanja.

Činjenica da niko od državnih zvaničnika nije reagovao na pretnje tzv. kosovske policije da će od 1. decembra oduzimati vozila sa srpskim oznakama, niti uputio podršku Srbima na KiM da odbrane svoja legitimna prava, pokazuje da je vlast očigledno poklekla pred naredbama Ursule fon der Lajen i prihvatila da isporuči de fakto priznanje tzv. Republike Kosovo'’, navodi se u saopštenju.

Kažu da je olitika ustupaka i uzmicanja pred zapadnim zahtevima dovela do toga da Srbi na KiM više ne mogu da se oslone na zaštitu svoje države. Primenom protivustavnih sporazuma iz Brisela, uključujući one o ukidanju srpskih tablica, ključne poluge suvereniteta predate su separatističkim strukturama u Prištini, tvrde Zavetnici.

'’Jedini način da se zaustavi dalje rastakanje srpske države i sačuvaju interesi srpskog naroda u pokrajini jeste korenita promena politike i njeno vraćanje u okvire Ustava i Rezolucije 1244. Pobeda nacionalnih snaga na predstojećim izborima biće najsnažnija garancija da će Srbija odbaciti sve ucene i ultimatume i sačuvati KiM u svojim granicama'’, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA