Najnovije

PIKSI PRED BELGIJU: Oni su jedna od najjačih ekipa na svetu, hoćemo dobar rezultat

Pre poslednjeg kvalifikacionog meča u nedelju protiv Bugarske, "orlovi" će prvo gostovati selekciji Belgije.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je pred utakmicu sa Belgijom da će srpskim fudbalerima protivnik biti jedna od najjačih selekcija na svetu.

Reprezentacija Srbije stigla je u Brisel, gde je u sredu od 20.45 očekuje prijateljski meč sa Belgijom.

"Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje", istakao je Stojković.

On dodaje da će najveća opasnost po gol Srbije pretiti od Romelua Lukakua.

"Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom", izjavio je Stojković.

Napadač Srbije Dušan Vlahović ne krije da "orlove" očekuje zanimljiv duel na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu.

"Srećni smo što igramo protiv jedne tako jake reprezentacije kao što je Belgija, pogotovo što znamo šta nas očekuje od marta u mečevima Lige nacije, nadamo se i Evropskom prvenstvu. Generalno moramo da imamo što više ovako jakih mečeva, jer to zahteva najveći nivo fudbala. Znaćemo kako da se nosimo sa jakim protivnikom, istina ovo će biti susret prijateljskog karaketra, ali bez obzira naša obaveza je da budemo hrabri i uvek idemo na pobedu. U svakom slučaju meč u Briselu je dobra priprema za sve ono što nas očekuje u Leskovcu", konstatuje Vlahović i dodaje da još ne razmišlja o Evropskom prvenstvu.

"Naravno, daće Bog, ali ništa nije gotovo, ne bih da zvučim arogantno i tendeciozno, zato što imamo još jednu utakmicu koju treba da rešimo u svoju korist. Što se mene lično tiče trebalo bi da idemo na pobedu i siguran sam da će tako i biti. I da svi slavimo posle 24 godine plasman na Evropsko prvenstvo, zbog nas, ali i zbog cele nacije", zaključio je Vlahović.

UKRAJINCI IZ AVDEJEVKE SE OBRATILI ZELENSKOM: Oko nas su možda i stotine leševa naših drugova koje niko ne evakuiše

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA