Najnovije

Milenković Kerković: Odgovore na ova pitanja građanima Srbije moraju dati svi učesnici izbora pre 17. decembra

Tamara Milenković Kerković (Foto:

Piše: Tamara Milenković Kerković, narodni poslani, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri

U ovoj kratkoj i nikad prljavijoj predizbornoj kampanji, režim neprestano nameće kartelizaciju političkog života u Srbiji, pokušavajući da opljačkanim i osiromašenim građanima Srbije i Srbima na Kosovu i Metohiji, izdanim i predanim Aljbinu Kurtiju, lažno predstave da na političkoj sceni Srbije postoje samo dva tabora – savez Vučić-Brnabić-Dačić, s jedne i Dragan Đilas, sa druge strane.  Bez presedana je, čak i za Aleksandra Vučića i svega što je Srbija tokom 30 godina mogla da od njega čuje, da kao predsednik svih građana Srbije izjavi da će se, ako opozicija pobedi, on povući sa mesta predsednika Republike. 

Istinu o režimu SNS-a ne mogu više da sakriju ni SNS napredne tehnike manipulacije, ni preskupo plaćen politički marketing. A istina je da Srbijom i njenim građanima upravlja klijentelistički režim presvučenih radikala, ojačan obogaćenim kadrovima bivših vlasti - lažnim demokratama, lažnim patriotama, lažnim evropejcima, lažnim levičarima, lažnim socijalistima, lažnim komunistima,  a sve zajedno jedna kleptokratska nomenklatura koja je Srbiju i njene građane za poslednjih  30 godina dovela do ekonomskog, socijalnog i nacionalnog sloma.  Istina je da postoji istinska alternativa i prethodnoj vlasti i sadašnjem režimu SNS-a, a to je Nacionalno okupljanje. Niko iz Nacionalnog okupljanja nije bio ni u prethodnoj, lažno demokratskoj vlasti koja je Srbiju neodgovorno gurnula na „put bez alternative“, u najsuroviji oblik neoliberalnog slabljenja države, u urušavanje obrazovanja, zdravstva, socijalnoih prava, u rasprodaju državne imovine i javnih resursa. Nacionalno okupljanje ne pripada ni sadašnjem režimu koji više ne uspeva da sakrije predaju suvereniteta Srbije na KiM, najvišu korupciju, kriminalizaciju društva, pljačku javnih finansija, poklanjanje državne imovine tajkunima i najsiromašnije stanovništvo u Evropi. 

Istinu koju lažima, podmićivanjem i manipulacijom režim pokušava da sakrije, građani Srbije će u preostalim danima kampanje lako otkriti, samo ako svakome od učesnika na izborima 17. decembra postave sledeća pitanja: 

1. Da li ste za prihvatanje Francusko-nemačkog ultimatuma o srpskom priznanju lažne države Kosovo?
2. Da li ste za ulazak u Evropsku uniju po cenu odricanja od srpske teritorije - KiM?
3. Da li ste za uvođenje sankcija Rusiji?
4. Da li ste za ulazak Srbije u NATO pakt?
5. Da li ste za dozvolu da Rio Tinto rudari litijum u Srbiji i da li ste za omogućavanje rudarenja po cenu uništenja naše životne okoline?
6.  Da li ste za dalje otimanje javne svojine građana Srbije kroz privatizaciju javnih preduzeća i poklanjanje javnog zemljišta bez naknade za konverziju javnog u privatno zemljište?
7.  Da li ste za dalju degradaciju prosvete, nauke, zdravstva, porodice, prava radnika, srpske privrede i poljoprivrede i za primenu transhumane agende u Srbiji? 
8. Da li ste za omogućavanje trajnog boravka nelegalnim migrantima u Srbiji?

Odgovor Nacionalnog okupljanja, koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici, na svako od ovih pitanja je NE!

Na ova pitanja građanima Srbije treba da odgovori svaka stranka, svaka koalicija i svaki učesnik na predstojećim izborima. Odgovor na ova pitanja odrediće sudbinu Srbije u narednih sto godina, sudbinu građana Srbije, njihove dece i potomaka. I odrediće hoće li nas biti u narednom veku. 

O tome će odlučiti građani Srbije, a na izbore treba da izađu svi i Nacionalno okupljanje ih na to poziva. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA